Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не допустимо судилища!

Треба всіма силами визволяти Надію Савченко та Олега Сенцова
24 липня, 15:18

Цинізм неосталінського (по суті — профашистського) режиму досягає апогею. Всупереч фактам він намагається організувати судилища над українськими патріотами льотчицею Надею Савченко та кінорежисером Олегом Сенцовим. Це нагадує ксенофобські «суди» над А. Дрейфусом та особливо над М. Бейлісом. А в глибшому історичному обсязі «братнього» уряду веде свій початок від розправи улюбленого Путіним свого попередника Петра І над Павлом Полуботком (а до того — над українською столицею Батурином та прибічниками Мазепи загалом); Катерини ІІ — над Петром Калнишевським, а в епоху другого вельми шанованого Путіним діяча, кривавого Й. Сталіна — «Розстріляне Відродження» та жахливий геноцид-Голодомор. Грубо цинічним виглядає і «великодушна» поблажливість законного вироку — на довічне ув’язнення — заміною тільки на... 25 років позбавлення волі, як до жінки.

Схоплену підручними Путіна на землі суверенної України та насильницьки по-злодійськи перевезену на. територію Російської Федерації обвинувачують у незаконному перетині кордону, також у вбивстві російських журналістів, що сталося вже після насильницького захоплення української патріотки. Інкримінується і можливе вбивство мирного населення нібито за коригування обстрілу з боку засуджуваної. І все це підноситься на тлі не «можливого», а справжнього, тотального нищення путінською вояччиною української землі, летовища, десятків підприємств, населених пунктів, мирних жителів, збиття мирного малазійського лайнера, знищення у Великобританії опозиційного колишнього офіцера ФСБ, до кінця не з’ясованого замаху на життя колишнього кандидата в президента України, погроз випереджувального використання знахабнілим агресором ядерної зброї. Сфабрикованою є також вина заарештованого в Криму, невід’ємній частині суверенної України, і українського кінорежисера Сенцова.

Вся світова і насамперед українська громадськість має рішуче нагадати неосталінському режиму про неможливість у ХХІ столітті повторення ксенофобського чорносотенного судилища, здійсненого століття тому над М. Бейлісом, вибачитись перед цивілізацією та негайно відпустити неправдиво звинувачуваних українців на волю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати