Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німецький фонд Ебергарда Шьока співфінансуватиме реставрацію історичних вікон та брам у Львові

02 серпня, 13:59

У місті тривають роботи з реставрації вікон та брам в історичних будівлях міста. Це стало можливим завдяки німецькому фонду Ебергарда Шьока, який співфінансуватиме такі роботи (надав 15 тисяч євро) у межах чинної у Львові Програми. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну за бюджетні кошти в Україні фінансують лише критичну інфраструктуру, захищені видатки та ЗСУ, – цитують у ЛМР директора ЛКП «Бюро спащини» Павла Богайчика. – Та, незважаючи  на війну, серед мешканців міста є велика зацікавленість у реставрації цінних елементів їхніх будинків. Тому ми звернулися до іноземних фондів з проханням допомогти у  співфінансуванні цих робіт. І щиро дякуємо за відгук фонду Ебергарда Шьока».

Упродовж останніх років фінансування у межах Програми здійснюється за таким принципом: 70% вартості робіт з реставрації брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні  частки співфінансування становлять 50% на 50%.

На сьогодні у Львові в межах цього проєкту реставрують 8 брам та 2 вікна. Ще 2 пластикові вікна міняють на дерев’яні. 

Загалом у Львові в черзі на реставрацію є 192 брами. Також надійшло 75 заявок щодо  відновлення віконних конструкцій.

Варто додати, що «День» розповідає чи не про всі відновлені у Львові брами. Отже, читачі «Дня» знають, що місто фінансує Програму співфінансування реставрації історичних дверей та брам з 2018 року.

З чого почалася реставрація брам і чи завжди вдячні львів'яни за те, що отримують фактично як новенькі (хоча й старенькі) гарні історичні двері до під’їздів і всередині під’їздів – у цікавому інтерв’ю з Лілією Онищенко-Швець «Львівські брами – унікальні! Кожна – інакша» від 26 липня 2021 року.

 

Фото львівської міської ради

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати