Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Суперлюди»

На Львівщині буде клініка протезування та реконструкції
18 серпня, 13:01

Створення цього медичного закладу відбуватиметься шляхом модернізації та переустаткування державної лікарні у Львівській області. Зараз розпочинається підготовка до реконструкції, про що повідомило учора, 17 серпня, Міністерство охорони здоров'я України.

У клініці Superhumans (у перекладі – «Суперлюди») протезуватимуть дорослих і дітей, виконуватимуть хірургічні операції з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, а також лікуватимуть посттравматичний стресовий розлад. (Чи пов’язана ця клініка з Національним центром реабілітації «Незламні», про який у Львові багато говорять і на який збирають кошти у цілому світі, у Міністерстві охорони здоров'я не повідомляють). 

1

Superhumans керуватиме незалежна Рада директорів та медична рада. До складу правління проєкту приєдналася дружина Президента України Олена Зеленська, а до медичної ради – міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, які вчора відвідали Львів.  

Модернізація лікарні здійснюватиметься коштом благодійних внесків, адже бюджетне фінансування клініки на етапі реконструкції не передбачене. Вже у вересні у США розпочнеться фандрейзингова кампанія на підтримку Superhumans. Засновники мають намір також презентувати проєкт у Великій Британії та згодом у країнах Європейського Союзу. 

Проєкт Superhumans створюється за ініціативи українського бізнесмена Андрія Ставніцера. Ще один засновник – Філіпп Грушко, член Наглядової ради TIS та координатор визначних інвестиційних угод на українському ринку. СЕО Superhumans стане Ольга Руднєва, багаторічний керівник Благодійного фонду АнтиСнід в Україні. 

3

До створення Superhumans уже приєдналася команда амбасадорів, яка поширюватиме інформацію, залучатиме кошти та професіоналів до проєкту. Зокрема – рок-зірка Стінг та його дружина, кінорежисер і активістка Труді Стайлер, CEO та засновник фонду родини Річарда Бренсона Virgin United Джин Ольванг, актор Лієв Шрайбер, відомий американський винахідник та інноватор, засновник компанії Not Impossible Labs Мік Ебелінг.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото з ФБ-сторінки Міністерства охорони здоров'я України 

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати