Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнтрига зберігається

Завтра у півфіналі Кубка України «Дніпро» зіграє проти «Шахтаря», а вже за тиждень — у фіналі Ліги Європи проти іспанської «Севільї»
19 травня, 12:19
ФОТО FCDNIPRO.UA

За українським футболом вболівати стає все цікавіше, схоже, навіть тим людям, хто традиційно не надто спостерігає за цим видом спорту. Після перемоги дніпропетровського «Дніпра» 14 травня у півфіналі Ліги Європи над італійським клубом «Наполі» та виходу у фінал єврокубка — вперше в історії клубу — чималий ажіотаж був довкола недільного матчу у внутрішньому чемпіонаті проти столичного «Динамо». Кияни у непростому протистоянні перемогли (матч завершився з рахунком 1:0, на 84-й хвилині гол забив хорват Домагой Віда) й достроково вибороли титул чемпіона України у 2015 році. До слова, для столичного клубу національне чемпіонство стало 14-м за рахунком. Востаннє «Динамо» вибороло цей титул 2009 року, після цього чемпіонство утримував донецький «Шахтар». Здобувши «золото» в чемпіонаті, кияни зосереджують зусилля на Кубку України. Для «Дніпра» ж напружена розв’язка  фінішу сезону ще попереду. Вже завтра підопічні Мирона Маркевича зустрінуться з донецьким «Шахтарем» у півфіналі Кубка України (інша пара — «Динамо» — «Олімпік»); у неділю, 24 травня, знову надпринциповий матч проти «Шахтаря» в чемпіонаті України, а в середу, 27 травня, фінал Ліги Європи у Варшаві проти іспанської «Севільї».

— «Динамо» об’єктивно було найсильнішою командою сезону, і вже з початку весни сумнівів, що саме цей клуб стане чемпіоном країни, не було, — зауважив у коментарі «Дню» футбольний експерт, головний редактор програми «Профутбол» («2+2») Володимир Звєров. — Звичайно, цього року великою проблемою футболу стало те, що частина клубів зі сходу країни не грала у себе вдома, на своїх стадіонах... Але ніхто з футболістів у цьому не винен. А кияни перемогли лише тому, що були сильнішими. Гравці ж «Дніпра» завершують сезон з «холодною головою»: вони вже розрахували графік і сили. Мирон Маркевич розкрив карти, що акцент робить саме на Кубок України та фінал Ліги Європи, тобто завтра клуб гратиме основним складом, як і за тиждень проти Севільї. А вже чемпіонат, схоже, дограватимуть другим складом. А загалом, український футбол нині як ніколи захоплюючий. Останні роки на фініші сезону інтриг майже не було, тури видавалися нецікавими. Отже, зараз у Лізі Європи та Кубку України зберігається інтрига. А для вболівальників це свято.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати