Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майк Тайсон «репетирує» перед зустріччю з Віталієм Кличком

05 лютого, 00:00

Екс-чемпіон світу у важкій вазі каже, що він навмисне прилетів до Європи, щоб акліматизуватися і пристосуватися до манери ведення бою боксерами Старого Світу, адже, як відомо, в серпні у нього зустріч з українцем Віталієм Кличком. Проте, зазначає Залізний Майк, останньому не протриматися на рингу більше трьох раундів (адже він аматор!), під час яких його чорна смертельна ліва зітре суперника на порошок. Так що пояс чемпіона світу у версії WBO, мовляв, немає сумнівів, уже в нього в кишені.

Як нам здається, щодо акліматизації Тайсон дещо «пересмикує карти». Адже відомо, що в Америці у Майкові вбачають «найгіршу людину на планеті», і він там позбавлений фактично можливості виступати і заробляти великі суми. У Європі ж до нього ставляться як до великого боксера, і саме можливість заробити, швидше від усього, й змусила його перелетіти через океан. Що ж до його самовпевненої заяви про перемогу над Віталієм Кличком, то останньому не звикати. Стерти киянина в порошок обіцяв багато хто. Та де вони сьогодні?

У Френсиса, чемпіона Англії та країн Британської співдружності у важкій вазі, є особиста темна історія, що вона мало чим поступається перед скандальними пригодами американця. І хоча Джуліус виглядає добродушним і сумирним чоловіком, котрий мило посміхається і завжди на публіці з'являється зі своєю чарівною донькою, палець йому, як кажуть, до рота краще не класти. Несамовитий шанувальник футбольного клубу «Міллуол» (за який свого часу грали теж не зразкової поведінки хлопці — Сергій Юран і Василь Кульков) в одній із п'яних бійок між фанатами штрикнув ножем свого опонента. Відсидівши чотири роки у в'язниці, Джуліус працював в одному з барів викидайлом, а потім серйозно зайнявся кікбоксингом. Мабуть, лише захоплення спортом і хрещення врятували його від остаточного падіння. Проте падати англійцеві таки довелося, причому дуже боляче. Сталося це на четвертій хвилині його поєдинку з Тайсоном, після нищівного бічного лівицею американця.

Безумовно, людей, які сумнівалися в такому результаті, практично не було. А втім приїзд «великого і жахливого» викликав в Англії небачений ажіотаж. Двадцять одна тисяча квитків, що коштували від $80 до $250, на стадіон «Міні Арена» в Манчестері були розпродані за кілька днів, а сам бій проанонсовано як «найвеличнішу подію (а як же перемога Леннокса Льюїса?!) в історії британського боксу». Можливо, мали на увазі розмір гонорару, адже за чотири хвилини, проведені на рингу, суперники отримали відповідно $11 мільйонів і $600 тисяч.

Цікаво, що Френсис останнім часом зустрічався з обома претендентами на звання чемпіона світу за версією WBO. У квітні 1998 року він вирішив помірятися силами з Віталієм Кличком — та й опинився у глибокому нокауті, причому в тому ж таки фатальному для себе другому раунді.

Так що інтерес до поєдинку Кличко — Тайсон підігрівають безперервно. Проте промоутери американця сьогодні так далеко не заглядають. Перебуваючи під враженням від тієї уваги, яку привернув до себе їхній підопічний у старій добрій Англії, вони вже планують провести наступний бій з участю Майка на одному з лондонських стадіонів нинішнього літа. Адже з рингу, встановленого посеред футбольного поля, можна «зібрати урожай крутіший».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати