Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На лінії вогню

У Києві відкрилася виставка з артефактами і фотографіями із зони проведення АТО
08 липня, 10:08
ФОТО ОЛЕКСІЯ IВАНОВА

«Величезна подяка всім, хто вирішив завітати до нас і побачити, як нашим хлопцям щодня живеться на фронті й що до них прилітає в цій так званій антитерористичній операції», — саме з цих слів розпочала свій виступ одна з організаторів предметно-документальної виставки «На лінії вогню» в Києві Аліна Михайлова.

У Музеї історії Києва відкрилась незвична, як для мирної столиці, виставка. На ній команда благодійного фонду «Армія SOS» представила експонати з теперішньої українсько-російської війни. «Відкрили виставку для того, щоб кияни та гості столиці змогли прийти і побачити, що там відбувається. Наскільки це боляче, наскільки це реальність... Представленими експонатами є різного виду снаряди, уламки; документи росіян, котрі загинули в 20-х числах січня цього року під Донецьким аеропортом», — розповідає Аліна Михайлова.

На виставці також представлено дуже багато фото. Під кожним містом, зображеним на знімках, зазначено відстань від Києва: Авдіївка — 583 кілометрів, Опитне — 586, Тоненьке — 578, Мар’їнка — 580... Це змушує людей розуміти, що війна — не так далеко від тебе і твого дому.

«Я член Української спілки в’язнів — жертв нацизму, тобто тієї категорії людей, яку в роки Другої світової війни було депортовано до німецьких концтаборів. Тема війни дуже близька нам, вона є основою нашого дитинства та юності. Ми особливо повинні відчувати, що таке мир і як він потрібен, мабуть, уже не так нам, як вам, молодому поколінню, — розповідає відвідувачка виставки Ганна Стрижкова, колишній малолітній в’язень Аушвіцу, член Української спілки в’язнів — жертв нацизму.

Ще один відвідувач — Володимир, приїхав в Україну з Білорусі. «Підтримую український народ та українську армію в боротьбі за власну незалежність. Підтримую з часів Майдану і тепер. Багато білорусів молиться за Україну, позаяк це гідний захист Батьківщини перед обличчям агресора», — каже він.

Виставка має благодійний характер, тому кожен із відвідувачів може зробити грошову пожертву у скриньку або ж придбати щось на аукціоні: футболку, кепку, прапорець та багато іншого. «Одягнувши футболку з написом: «Я допомагаю армії», ви мотивуєте інших до того, щоб вони зробили свій внесок теж», — пояснює Аліна.

Предметно-документальну виставку можна відвідати до 12 липня в Музеї історії Києва, що за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7. Вхід вільний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати