Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перша «доросла» медаль

Олена Кравацька стала бронзовою призеркою етапу Кубка світу з фехтування
26 листопада, 12:19
ФОТО REUTERS

Українська шаблістка Олена Кравацька стала третьою на етапі Кубка світу в Орлеані (Франція). Як повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтування України, у число 32 найсильніших зуміли пройти відразу три українські фехтувальниці — олімпійська чемпіонка Пекіна 2008-го Галина ПУНДИК, лідер світового рейтингу Ольга ХАРЛАН і Олена КРАВАЦЬКА, яка в попередньому сезоні уперше у своїй кар’єрі потрапила до складу збірної України й взяла участь у головних змаганнях сезону — чемпіонаті Європи й чемпіонаті світу. В Орлеані Галина Пундик поступилася угорці Ані Мартон (10:15), а Харлан і Кравацька пройшли далі. Харлан розібралася із француженкою Саоуссен Боуд’яф (15:3), а Кравацька здобула нелегку перемогу над росіянкою Яною Єгорян, яка обіймає восьме місце у світовій класифікації (15:14).

Надалі Ольга Харлан поступилася власниці срібла Лондона-2012 Софії Вєлікій (Росія), а Олена Кравацька здобула перемоги над суперницями з Франції Шарлотою Лембах та Маріон Штольц, поступившися лише італійці Росселлі Грегоріо.

— Олену Кравацьку можна назвати відкриттям цього етапу Кубка світу. Будь-яка перемога на змаганнях такого рівня завжди тішить і тренерів, і спортсменів і, звісно ж, усіх уболівальників, додає оптимізму команді. А перемога Олени важлива ще й тому, що спонукає до внутрішньої конкуренції у збірній, — зауважив віце-президент Національної федерації фехтування України Вадим ГУТЦАЙТ. — Олена показує, що її спортивний потенціал вчасно і правильно було направлено в необхідне русло. Якщо вона й надалі стабільно демонструватиме такий рівень фехтування, то може забронювати за собою місце в основі національної команди. А команда наша, і про це треба говорити відверто, сьогодні вимагає оновлення. Про це свідчать рейтингові показники. Наша збірна останні п’ять років була у світових лідерах, а нещодавно опустилися на п’яте місце. Наші спортсменки давно фехтують, мають чималий досвід, але останнім часом хотілося б кращого результату. Сьогодні команда подумки живе майбутніми Олімпійськими іграми, які 2016 року пройдуть у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Але для того, щоб там бути світовим лідером, ще треба багато працювати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати