Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Творчість – на допомогу тваринам

У лютому в Івано-Франківську відбудеться благодійний продаж картин художника Романа Бончука
28 січня, 10:48
ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ФОНДУ «ДІМ СІРКА» У СОЦМЕРЕЖАХ

Десять робіт художника Романа Бончука, автора «Небесної Сотні» та інших відомих полотен, виставлять на аукціон. Відбудеться він наприкінці лютого в Івано-Франківську. Отримані від реалізації кошти будуть спрямовані на спеціальні потреби підопічних благодійного фонду «Дім Сірка».

Автор робіт розповів, що долею безпритульних тварин переймається давно. Особисто утримує та годує кілька собак, адже розуміє всю складність ситуації, в якій ті опинилися. Відзначає: кількість безпритульних тварин на вулицях збільшується. На це впливає багато факторів, зокрема те, що хазяї не хочуть витрачати кошти на харчування і лікування собак, тому виганяють їх на вулицю.

«Керівник організації «Дім Сірка» Наталія Когут з різних джерел знаходить кошти на утримання тварин, — розповідає Роман Бончук. — Деякі собаки потребують лікування, цуценята вимагають підвищеної уваги та додаткових затрат. До цього додаються щоденні витрати на харчування тварин та оренду земельної ділянки».

Проведення аукціону, за словами художника, дозволить привернути увагу громадськості до проблем безпритульних тварин. Постулатом здорового суспільства є допомога ближньому, наголошує Роман Бончук. Наталія Когут зауважує, що кошти від продажу полотен будуть витрачені на придбання спеціальних засобів для собак, які потрапили під колеса автомобіля чи перенесли важкі захворювання. Розповідає, Роман Бончук надав картини із різних виставок, деякі з них дороговартісні, тому сподівається, проведення аукціону дасть можливість придбати необхідне обладнання та ліки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати