Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У гості до Котигорошка

14 березня у Києві відкриється виставка, присвячена українським казкам
11 березня, 10:59

Фольклорних героїв відтворили організатори проекту «Було де не було». Головна частина виставки — двометрові паперові моделі українських казок. Кожна композиція складається з понад п’яти тисяч деталей. Загалом для  «Котигорошка», «Пана Коцького», «Івасика-Телесика», «Колоска» та «Кривенької Качечки» використали 200 квадратних метрів картону. Найбільший герой — Півник Голосисте Горлечко, заввишки понад один метр. Найменший персонаж — Веселий Черв’ячок, усього два сантиметри у довжину.

«Ми назвали виставку «Було де не було», адже цими словами починаються багато українських казок, — пояснює організатор проекту Наталя Кравець. — Наша мета — зробити українських героїв цікавими для малечі, розповісти про їхнє походження, наприклад, як головний «поганий герой» змій перетворився на мачуху. Задля цього разом із фольклористами ми склали декілька освітніх стендів та яскравих інфографік. Ще одна наша ціль — зібрати дитячі українські книжки для інтернатів на сході України».

Дітлахи зможуть розфарбувати на події найбільшу казкову розмальовку в Україні площею 15 квадратних метрів. Також малеча створюватиме власних паперових героїв на майстер-класі Лесі Патоки під час відкриття виставки. Крім цього, діти ліпитимуть персонажів з тіста, фетру, малюватимуть їх на пряниках.

До виставки долучився Київський муніципальний театр ляльок та відомі українські артисти. Зокрема, на відкритті проекту дітям покажуть виставу «Котик та Півник». «Ми з радістю долучилися до проекту «Було де не було», — зізнається режисер Київського муніципального академічного театру ляльок Михайло Урицький. — У нашому репертуарі багато народних українських казок, але ми ставимо їх не часто. Ідея популяризувати українську казку нам близька. Зараз як ніколи треба виховувати у маленьких українців любов до своєї історії, своєї країни. Ми спробуємо зробити це через казку».

Виставка «Було де не було» триватиме з 14 березня до 14 квітня за адресою Столичне шосе, 101, у галерейному просторі торговельного центру «Домосфера». Вхід безкоштовний, але організатори закликають усіх приносити українські книжки, які потім подарують дітям зі сходу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати