Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Життя триває...

У Львові представили прем’єру «Америка» за п’єсою популярного сербського драматурга
18 лютого, 10:56

Виставу у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» поставила режисер Алла Федоришин. В оригіналі матеріал має назву «Америка, друга частина», а акцентує його автор і це — яскравий представник сучасної сербської драматургії Біляна Срблянович, на проблемі руйнування усіх стосунків (аж до самогубства)після того, як «імператив успіху та грошей втрачає силу».

Мистецтвознавці зазначають, що у всій драматургії Срблянович виявляється схильність до загостреного бачення моральних проблем у різних проявах життя і в різних країнах. І що таку мистецьку заангажованість має й громадська діяльність письменниці, що виявляється чи не в усіх її публічних розмовах та інтерв’ю.

У театрі розповідають, що «Америка» Біляни Срблянович — сучасна п’єса про пошуки себе і своєї душі в еміграції, в країні грошей, де платять навіть за приязність офіціанта: «П’єса показує справжню вартість фальшивого світу успішного життя».

Нова постановка «Воскресіння» — це різдвяний сон, фантасмагорія, під час якої головний герой (Карл — актор Володимир Губанов) шукає відповідь на запитання, що найцінніше в житті: «Успіх і гроші? Чи любов і добро? Сміх і сарказм змінюються на біль і зойк. Нелегко навчитись жити в новій реальності і залишатись людиною. Це трагедія нестабільності світу, де все тримається на грошах і примарному успіху».

Перші покази «Америки» у «Воскресінні» вже відбулися, а наступні, вочевидь, слід очікувати у березні (бо в афіші лютого вони не зазначені).

Постановку театр готував у межах відзначення 30-річчя від часу заснування «Воскресіння» та за підтримки Українського культурного фонду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати