Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бойовий дух + підтримка = перемога

Партія «Сила і Честь» передала 1-му батальйону територіальної оборони Волині, який дислокується на Чернігівщині, матеріально-технічну допомогу
01 серпня, 10:56
«СЬОГОДНІ НАРОДЖУЄТЬСЯ НОВА НАРОДНА АРМІЯ — СЕРЕД ВАС НЕМАЄ ЛЮДЕЙ ВИПАДКОВИХ, ВИ ВСІ ЗА СВОЇМ БАЖАННЯМ ПРИЙШЛИ СЮДИ. МАЮЧИ ТАКИХ ПАТРІОТІВ У ДЕРЖАВІ, МИ НЕ МОЖЕМО НЕ ПЕРЕМОГТИ», — ГЕНЕРАЛ АРМІЇ ОЛЕКСАНДР КIХТЕНКО

29 липня лідер політичної партії «Сила і Честь», екс-голова СБУ Ігор Смешко разом зі своїми однопартійцями передав 1-му батальйону територіальної оборони Волині матеріально-технічну допомогу на суму майже у 400 тисяч гривень. Підрозділу, який останнім часом дислокується на Чернігівщині, були надані найбільш затребувані засоби, серед яких тепловізори українського виробництва із французькими та німецькими комплектуючими, дальноміри, навігатори, біноклі, радіостанції для автомобілів, кабельна цифро-аналогова група, телефон із дешефратором, кевларові каски, бронежилети 4-го класу українського виробництва та література для бойової підготовки.

Як зазначив заступник голови «СІЧі», генерал армії Олександр Кіхтенко, на сьогодні надзвичайно важливими є захист зв’язку для убезпечення українських військових. «Спеціалісти пояснюють, чому сьогодні дуже точно б’ють «градами» та артилерією по наших військах, — розповідає Кіхтенко, — у солдатів дуже багато мобільних телефонів, несанкціонованих виходів в ефір, які одразу засікаються радіостанціями, а російська розвідка отримує ці дані, адже в РФ розгорнута серйозна розвідувальна система».

За словами лідера «Сили і Честі» Ігоря Смешка, всі кошти, залучені на допомогу військовим, були пожертвувані в основному представниками малого та середнього бізнесу і тими, хто колись служив в українській армії. Як говорить Смешко, останнім часом він займається активним залученням не тільки коштів, а й союзників України в інших державах: «В останні два місяці головна моя робота — моє слово та мої контакти: Вашингтон, Париж, Брюссель, Мюнхен, Софія. Адже найгірше, що сьогодні ми програємо інформаційну війну за кордоном».

«СЬОГОДНІ ГЕРОЇЗМ НИЗОВОЇ ЛАНКИ БАТАЛЬЙОНІВ ЗБЕРІГАЄ ЧЕСТЬ ДЕРЖАВИ І ЗУПИНЯЄ АГРЕСОРА», — ЛІДЕР ПАРТІЇ «СИЛА І ЧЕСТЬ» ІГОР СМЕШКО

«Роль громадянського суспільства у постачанні армії сьогодні є величезною, — продовжує лідер партії «СІЧ». — Із березня політична еліта, яка прийшла до влади після Майдану, не взяла особистої відповідальності за свою діяльність і робила кроки, які усувають її від відповідальності за події. Українська влада обрала неправильну стратегію боротьби із іноземною агресією, а кадрові рішення у силовому блоці були помилковими. Із перших днів конфлікту в Криму ми пропонували двох генералів армії з великим досвідом, які були готові взяти відповідальність за Міністерство оборони України та силовий блок Міністерства внутрішніх справ України. На жаль, до нас не прислуховувались».

«Зараз ми захищаємо Україну, наша національну ідею, яка звучить досить просто: «Бог, Свобода, Сім’я і Вітчизна», — наголошує Смешко. — Наша головна різниця із Росією в тому, що основне для нас — Свобода і Сім’я, а для них — цар. І Путін не зрозумів, що наш народ відрізняється від того народу, над яким він панує. Сьогоднішнє російське керівництво веде свою країну у прірву, й у них немає шансу виграти. Росія може ввійти в Україну — у неї є стотисячна найбільш боєздатна складова їхнього війська, але вони ніколи не зможуть звідси вийти переможцями, і це може бути кінцем РФ. У стратегічній перспективі — перемогти Україну на її території неможливо». 

БУДНІ ВОЛИНСЬКОГО БАТАЛЬЙОНУ

Упевненість демонструють також військові 1-го батальйону територіальної оборони. За словами командира підрозділу Сергія Козака, батальйон на 70% складається із добровольців, багато з яких полишили свою роботу, бізнес та пішли служити на захист Батьківщини. Один із бійців навіть пожертвував своє особисте авто для потреб батальйону. Як розповів Козак, батальйон є одним із найбільш підготовлених до бойових дій: «Стільки, скільки ми стріляли під час навчань, не стріляв жоден батальйон тероборони. Ми намагалися використати максимальну кількість часу для підготовки», — розповідає військовий. «Я, як член «Сили і Честі», звернувся до партії за матеріальною допомогою, подібної якій ми не отримували від жодної з організацій, Збройних сил чи загалом від держави, — говорить майор. — У наших солдатів залишається високий бойовий дух, але така допомога піднімає його ще більше. Я зі свого боку доклав усіх зусиль, щоб підрозділ був забезпечений усіма засобами індивідуальної оборони та захисту».

«Приємно знати, що люди про нас не забувають, думають, переживають, — ділиться командир батальйону. — Всі ці засоби коштують дорого, але вони можуть врятувати дуже багато життів».

Рядові бійці 1-го БТО також розділяють бойовий настрій та налаштування свого командира боронити Україну. За їхніми словами, із батальйону відсіялись усі, хто не був морально та фізично готовим йти у бій, а залишилися лише патріоти, більшість з яких — добровольці з Волині, які усвідомлюють мету та значення своєї служби. На питання «Дня», як  сім’ї поставилися до їхнього вибору, військові відповіли, що  хвилюються, але однозначно підтримують. Один із бійців навіть зізнався, що його дружина служить як військовозобов’язана під Донецьком у 51-й бригаді.

Представники «Сили і Честі» зазначили, що це не остання їхня допомога 1-му територіальному батальйону — спецзасоби захисту доставлятимуться поетапно, адже зараз великі черги на їхнє придбання. Ігор Смешко пообіцяв, що його партія візьме Волинський батальйон під свою опіку. «Ми допомагатимемо не тільки цьому батальйону — є й два інші, яким ми намагатимемося надати засоби захисту, розвідки та закритого зв’язку», — підсумував голова партії «СІЧ».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати