Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Добрі новини

11 березня, 11:18

Я знаю людину, котра знає єговістку, яка вважає, що наш світ зусібіч оточений тонкою плівкою, мов яйце шкаралупою. Дірочки в плівці ми вважаємо зірками, однак там далі Бог, який за нами всіма спостерігає, для чого й дірочки.

Ця модель світобудови, слово честі, мені до вподоби. Згідно з нею, Бог є зацікавленим, але добре прихованим спостерігачем. Інакше кажучи — вуайєрістом.

Чом би й ні? Вуайєріст — це той, хто отримує більше втіхи від спостереження за процесом, ніж від участі в ньому. А справи на Землі йдуть так, що якщо припускати існування вищої сили, то вона має займати саме таку позицію.

За чим Він спостерігає з найбільшим зацікавленням? Навряд чи за нашими життєвими процесами. Тут одне й те саме: народження, харчування, дурниці; політика, брехня, банкрутство; кохання, лайно, смерть; і знову по колу, розмноження смертних і примноження сутностей. З нудьги померти можна.

До речі, єговістки регулярно дзвонять у мої двері. Раніше присилали молодих дівчат. Потім дівчата почали приходити у супроводі хлопців, а зараз, на жаль, учащають більш літні жінки, й усі вони, незалежно від віку й статі, кажуть, що мають добру новину. Втім, не вони одні.

Не так давно мені  в  поштову скриньку кинули буклет з обкладинкою, де намальовані Джон Леннон, Джиммі Хендрікс, Елвіс Преслі, Джим Моррісон, Курт Кобейн і ще хтось, і супроводжувалося це написом  «Вікторина «Впізнай знаменитість». Хто ці люди? І що в них спільного?».  На єдиному порожньому силуеті додано дрібними білими літерами «Місце для вашої фотографії».

Далі, на розвороті, доволі довгий текст. Найкращі шматки:

«Що ж спільного у всіх цих людей? Всі вони заробляли величезні суми грошей (де мої величезні суми? — Д.Д.). Всі вони — знаменитості і всі вони мертві».

«Кожну добу помирає майже 140 тисяч осіб. У Біблії ми знаходимо вражаюче пояснення причини нашої смерті».

«Чи є у вас ідол, щоб догоджати собі самому?»

«Чи дотримувалися ви суботи?»

«Ви коли-небудь ненавиділи? Біблія називає таких убивцями».

«Неважливо, який закон ми порушили — закон гравітації, стрибнувши з даху 9-поверхового будинку, або Божий моральний закон — наслідки будуть однаковими!»

Колись по наївності я думав, що, стрибнувши з даху, не порушу, а навпаки, блискуче доведу закон гравітації. Втім, я ще несвідомий і багато чого не знаю.

Пасажі про вічні муки в пеклі опущу: як сказав другий президент України четвертому — «це вже було».

Взагалі буклети — хибний підхід, бо заради них рубають ліс. Нащо витрачати багато слів? Один молодий місіонер на метро «Золоті ворота» так і спитав, коротко й суворо: «Ти хочеш знати істину?»

У відповідь на питання, що таке істина, Христос промовчав. Але то нічого, нічого.

Ще пригадую інтернет-дискусію зі знайомою мусульманкою, балачки з баптистами, обмін люб’язностями  з кришнаїтами і православними.

Що ж спільного у всіх цих людей?

Кожного разу, коли вони починають переказувати свої добрі новини, я чую нестримний регіт того, про кого вони хочуть повідомити.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати