Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

#дякуюлитва

У Києві відбувся фестиваль українсько-литовської дружби
31 березня, 10:19
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА, «ДЕНЬ»

Позмагатися у швидкому поїданні торта Шакотіс, поласувати литовськими стравами, подивитися документальне кіно, послухати народних пісень і повчитися танцям — все це можна було зробити на фестивалі українсько-литовської дружби #дякуюлитва. 

Киянка Лариса Автамонова прийшла сюди з донькою та онучкою. У розмові з «Днем» жінка зізналася, що її родина бувала в Литві і «трошки знає про неї». «Цей фестиваль — дуже важлива акція. Президент Даля Грібаускайте багато заступається за українців, не боїться говорити правду про Росію. Тож це — подяка і відзнака допомоги Литви», — говорить пані Лариса.

За словами одного з організаторів заходу, Олександра Тодорчука, ідея провести цей фестиваль «якби не у нас виникла, то мала би з’явитися у когось іншого». «Останній рік показав, що Литва найбільше допомогла Україні, першою виступила за санкції проти Росії, надала нам необхідне обладнання. А президент Литви Даля Грібаускайте зайняла перше місце в рейтингу лобістів України, обійшовши всіх українських політиків. Литва — єдина країна, в якій можна не сумніватися», — ділиться думками Олександр.

Особливу увагу організатори приділили дітям. В одній з локацій фестивалю, малеча із запалом будувала з картонних кубиків... найвизначніші будівлі Вільнюса. Це, зокрема — костел Святої Анни, міська ратуша і президентський палац. Також усі охочі могли залишити литовцям слова подяки на великому стенді, який цього тижня передадуть до Литви.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати