Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагороди для сміливих

Представники ініціативи «Гуманітарна пошта», які доставляли вантажі на передову, отримали від Філарета медалі «За жертовність і любов до України»
05 березня, 12:17
ФІЛАРЕТ НАГОРОДЖУЄ СПІВЗАСНОВНИЦЮ КОМПАНІЇ «НОВА ПОШТА» ІННУ ПОПЕРЕШНЮК. ДЛЯ БАГАТЬОХ ЖИТЕЛІВ СХОДУ ДОПОМОГА, ДОСТАВЛЕНА «ГУМАНІТАРНОЮ ПОШТОЮ», БУЛА ЄДИНОЮ, ЯКУ ВОНИ МОГЛИ ОТРИМАТИ… / ФОТО ОЛЕКСІЯ ІВАНОВА

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет нагородив іменними медалями працівників «Нової пошти», які доставляли вантажі на окуповані території в рамках проекту «Гуманітарна пошта». Нагороди та подяки від Патріарха отримали працівники відділення у місті Слов’янськ — оператор Наталія Анохіна, водії Дмитро Судак та Олександр Хромов. Іменними медалями нагородили координатора програми «Гуманітарна пошта» Наталію Косянчик та співзасновницю компанії «Нова пошта» Інну Поперешнюк. Відзнаку та нагороду для всього колективу отримав генеральний директор «Нової пошти» та ініціатор проекту «Гуманітарна пошта» В’ячеслав Климов.

За словами Патріарха Філарета, колектив «Нової пошти» зробив значний внесок у роботу волонтерської місії на сході України. «Весь український народ бере участь у захисті своєї території на сході. Одні йдуть зі зброєю в руках, а другі віддають останнє: продукти харчування, одяг, медикаменти, гроші. В цій справі служба «Нової пошти» принесла велику користь. Багато хто хоче допомогти, але часто не знає, як це зробити, адже на схід не кожен може поїхати. Завдяки «Гуманітарній пошті» всі благодійники, в тому числі й церква, у змозі доставити допомогу до адресата. Ми дуже вдячні вам. Молимося за вас», — підсумував Патріарх.

Проект «Гуманітарна пошта» полягає у безкоштовній доставці посилок для волонтерських організацій на схід. За сім місяців роботи завдяки «Гуманітарній пошті» на Донбас вирушили чотири тисячі тонн вантажів, це приблизно 20 тисяч посилок, розповідає директор «Нової пошти» В’ячеслав Климов. «Для перемоги України у цій війні бізнес, влада та громадські інститути повинні поєднати свої зусилля для захисту Батьківщини. Тільки так ми вистоїмо, незважаючи на всі страждання, трагедії, які ми зараз переживаємо. Ми впевнені, що в України буде чудове і мирне майбутнє. Але кожен із нас мусить зробити у це майбутнє свій внесок» — зазначив він.

За період роботи в умовах бойових дій працівники «Нової пошти» здійснювали справжні подвиги. Часто їм доводилося доставляти вантажі на території бойових дій. Вони працювали під обстрілами та під час бомбардувань, бо розуміли, що для багатьох людей ця допомога — єдине, на що можна сподіватися.

«Коли я вперше поїхав у рейс і побачив людей, які жили на окупованій території, побачив їхні погляди, — це глибоко мене вразило. Я не міг усе покинути і перестати їм допомагати. Всяке у нас траплялося. Бувало їдеш — перед тобою снаряд вибухає. Страшно, звісно, але ми мусили це робити, бо залишилися єдиною структурою, яка зв’язувала окуповані міста з рештою України. На той час у Слов’янську не працював жоден перевізник», — розповідає водій Олександр Хромов.

До слова, проект «Гуманітарна пошта» планують продовжувати після закінчення війни. За словами В’ячеслава Климова, ним доставлятимуть вантажі для дитячих будинків та освітніх організацій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати