Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Студенти розробили п’ять стратегій розвитку України

Кожна з них, упевнені організатори проекту «Студреспубліка-2014», може бути успішно втілена нашою державою в майбутньому
23 вересня, 12:22

У кінці червня на узбережжі Чорного моря у ДТ «Космос» (Миколаївська обл., курорт Рибаківка) відбувся фінал XVI Студреспубліки. Цього року організатори вирішили частково змінити формат заходу — додати більше змісту. Студентам запропонували розробити модель України в умовах нового світового порядку, визначити геополітичний вибір країни й окреслити зміни, які мають відбутися в нашій державі задля відновлення миру та процвітання.

До цього завдання студенти підійшли відповідально. Їм вдалося розробити п’ять цілком конкурентних позицій, які можуть бути втілені нашою державою у майбутньому. Серед них: Балтійсько-Чорноморський союз, який передбачає об’єднання країн Балтії, України, Білорусі, Грузії та Туреччини для кооперації в оборонній та торговельній сферах і створення Євразійського поясу безпеки; позиція нейтралітету України з розбудовою армії за прикладом Швейцарії; стратегічне партнерство зі США за зразком Ізраїлю; активна співпраця з Китаєм у торговельно-економічній та оборонній сфері. Також був запропонований проект відновлення сходу через будівництво «мосту майбутнього», що надасть можливість залучити значні інвестиції та зробити цей регіон максимально прибутковим.

Студенти розуміють, що настав той час, коли не можна розслаблятися, а треба брати ініціативу в свої руки і шукати варіанти, які можуть допомогти Україні вийти зі страшного громадянського конфлікту та соціально-економічного занепаду. Цьогорічна гра відрізнялась надзвичайним патріотизмом учасників і концентрацією мілітарного мислення.

Загалом цього року Студреспубліку відвідали 800 учасників. Новим студентським президентом було обрано п’ятикурсника Тернопільського національного економічного університету Василя Томчишина, а першою леді — студентку Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету Інну Огороднічук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати