Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Святий Миколай — у Миколаєві

Містяни мріють про те, щоб їхній обласний центр став столицею цього чудотворця
18 грудня, 18:13
ПАМ’ЯТНИК СВЯТОМУ МИКОЛІ — СВЯТОМУ ЗАСТУПНИКОВІ МИКОЛАЄВА — ВІДКРИТО У МІСТІ 2005 РОКУ. НИНІ ГОРОДЯНИ МРІЮТЬ, ЩОБ МИКОЛАЇВ СТАВ СТОЛИЦЕЮ СВЯТОГО МИКОЛАЯ / З САЙТА ILOVEUKRAINE.COM.UA

Миколаїв готується до святкування дня Святого Миколая. Вже традиційно за ініціативи міського голови Володимира Чайки в цей день відбудеться благодійний концерт, участь в якому візьмуть співробітники міськвиконкому, які раз на рік співають та читають вірші для того, щоб допомогти маленьким миколаївцям. Кошті, зібрані від благодійного концерту, підуть на придбання медичного обладнання для Міської дитячої лікарні №2 Миколаєва.

«Для нас, лікарів і лікарні, — кожна копійчина, якщо вона є благодійною, дає більше можливості купити обладнання. Гадаю, що ми продовжимо цю традицію. Цей традиційний концерт дасть поштовх благодійності у Миколаєві для пошуку інвесторів-благодійників», — розповідає Володимир Чайка.

«Я і моя родина щороку беремо участь у благодійному концерті — купуємо квитки та всією сім’єю йдемо на концерт. Цього року ми також братимемо участь, адже тільки коли громада об’єднує свої зусилля, тоді вона може вирішити будь-яку проблему. Свято Святого Миколая — особливе для нашого міста, адже саме святий Миколай став покровителем Миколаєва, і саме на його честь було дано ім’я місту — Миколаїв. День Святого Миколая і початок новорічних та різдвяних свят — час, коли мрії мають втілюватися в життя. А що може бути за більшу мрію для дитини, ніж жити повноцінним життям та розважатися, як її однолітки. І немає більшого щастя для батьків, ніж здорова дитина. Тож сьогодні миколаївці об’єднуються для того, щоб творити добро, щоб втілювати в життя такі мрії», — розповідає член виконкому міської ради, генеральний продюсер телеканалу ТАК-TV Гліб Головченко.

Минулого року завдяки благодійному концерту та активній участі городян та підприємств вдалося зібрати понад 400 тис. грн, на які було придбано багато медичної апаратури для реанімації Міської дитячої лікарні №2, що дозволило зберегти життя великій кількості дітей.

Саме із святкування дня Святого Миколая в Миколаєві, як і в усій Україні, починаються святкові різдвяні та новорічні заходи — народні гуляння, ярмарки, відкриття ялинок. Тож Миколаїв запрошує всіх українців провести день Святого Миколая саме тут. «Усі в світі знають, де шукати Санта Клауса — в Лапландії, адже саме там знаходиться його резиденція. Сьогодні ми мріємо про те, щоб Миколаїв став столицею святого Миколая. Шість років тому ми відродили традицію святкування дня Святого Миколаєва в нашому місті, і сьогодні вже всі маленькі миколаївці із радістю 19 грудня зустрічають Святого Миколая на вулицях міста. Ми мріємо про те, щоб саме сюди їхали всі маленькі хлопчики та дівчата, щоб отримати подарунки від святого Миколая та побачити місто, в якому живе святий Миколай. На свято Святого Миколая до Миколаєва — такий лозунг нашого міста», — оптимістично розповідає Гліб Головченко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати