Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Два месиджі Самараса

16 січня, 11:47
ФОТО РЕЙТЕР

Учора прем’єр-міністр Греції Антоніс Самарас представив у Європейському парламенті програму головування країни ЄС. За його словами, головними питаннями порядку денного на півріччя буде посилення зростання і зайнятості, завершення створення економічного і монетарного союзу, а також питання імміграції. Самарас наголосив на необхідності збереження балансу між фіскальною дисципліною та зростанням, а також надання ліквідності реальній економіці через фінансування малих і середніх підприємств.

Директор міжнародних і європейських досліджень Дімітріос Тріантафілу так прокоментував «Дню» виступ Самараса і представлення ним програми головування в Страсбурзі: «З політичної точки зору для Греції президентство в ЄС є спроба показати, що у Греції є своя частина проблем, вона досі ще не вийшла з кризи, їй досі доводиться позичати гроші, щоб вижити, але вона спроможна функціонувати як європейська держава. І це один із месиджів, які Самарас як прем’єр-міністр намагається послати. І саме це він робив сьогодні, виступаючи перед Європейським парламентом і представляючи програму головування. І по-друге, це важливий месидж для внутрішнього споживання, для Греції. Враховуючи, як розвивається політична ситуація в Греції, велика частина публіки віддана Європі та європейській ідеї, але водночас значна частина публіки через кризу більше схильна до популістських ідей. Мова йде про крайнє лівих і крайнє праві сили, які ставлять під сумнів Європу.

Прем’єр-міністр намагається використати головування, щоб сказати: не йдеться про те, щоб бути в Європі чи поза нею. Він також пропагує, що Греція є європейською країною для внутрішнього вжитку, оскільки в травні будуть муніципальні та регіональні вибори, а також вибори до Європарламенту».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати