Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто стоїть за 148-ми підписантами?

Євген МАРЧУК: «Звернення українських депутатів до Сейму — ганебний крок...»
10 липня, 19:53

Останнім часом на поверхні суспільно-політичної дискусії опинилися кілька гострих проблем системного характеру. Зокрема, це стосується «врадіївського злочину», який в черговий раз оголив нерв глибокої кризи української міліції і в цілому правоохоронної системи. Ще однією гарячою темою історично-міжнародного характеру є Волинська трагедія. У відповідь на ухвалу польським Сенатом заяви, де трагічні події 1943-го названі «етнічною чисткою з ознаками геноциду», третина народних депутатів українського парламенту пішли ще далі і звернулися до Сейму Польщі із проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу». Де український інтерес?

Говорити на ці болючі теми, безумовно, треба з людьми не тільки високоосвіченими, але й практично підкованими в політичному плані. Учасникам з Літньої школи журналістики та журналістам «Дня» пощастило. Гостем «Дня» 10 липня став досвідчений політик, громадський діяч Євген МАРЧУК.

«Звернення українських депутатів до Сейму Польщі — ганебний крок з боку всіх підписантів, хоча там є різні люди з нормальними політичними і моральними балансами, — коментує Євген Кирилович. — З морально-політичної точки зору — це негідний крок серйозних політиків. Взагалі звертатися до іноземного парламенту чи уряду з тим, щоб твоїй країні зробили щось погане, це мінімум непристойно. На мій погляд, з урахуванням всіх компонентів цієї справи, крім того, що в Польщі є різні політичні сили, такий крок був ініційований третьою стороною. Не Росією як державою в цілому, а деякими російськими впливовими політичними особами...».

Окрім серйозних політико-історичних тем, говорили з Євгеном Марчуком і про розвиток інформаційної сфери в Україні. Вітчизняні генератори інформації не справляються з надмірним потоком зовнішнього інформаційного контенту: «В Україні проблема не з точки зору інформаційної безпеки, тобто захисту від якоїсь інформаційної інвазії, а проблема у нейтралізації внутрішніми ресурсами, які генерують інформацію, всіх реальних фальсифікативних виходів на Україну», - підкреслив Євген Кирилович.

Підсумовуючи тему щодо інформаційної політики України Євген Марчук наголосив: «Замість інформаційного захисту – інформаційний наступ».

Відповіді на інші не менш гострі запитання сьогодення і новітньої історії читайте найближчим часом в газеті «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати