Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ален РЕМІ: «Відмова від поставки «Містраля» в сьогоднішній ситуації французької економіки — це величезна катастрофа»

24 липня, 19:22

Сьогодні лектором Літньої школи журналістики «Дня» став Посол Франції в Україні Ален Ремі.  Не зважаючи на дещо ускладнені відносини України та Франції у зв’язку з поставкою Росії вертольотоносця «Містраль», атмосфера зустрічі була невимушена і теплою. Пан Ремі одразу  поцікавився звідки студенти,  які університети представляють і які лектори відвідували Літню школу журналістики раніше. Він додав, що вперше є лектором школи і хоче поспілкуватися неформально.

Посол зізнався, що на Францію справила враження остання революція на Майдані. «Уявлення про Україну багато в чому залежить від того, що роблять українці, – зазначив посол. - Я думаю, що найбільшу роль у формуванні думки про українців відіграв Майдан. У Франції вже забули про Помаранчеву революцію, але Євромайдан, ця боротьба справила велике враження на французів і на всю Європу. Тепер французи дивляться на українців іншими очима».

Пан Ремі також пояснив важливість проведення Україною структурних реформ, щоб у донорів не виникла втома і далі надавати українському уряду кошти для стабілізації економіки.

Не уникнув дипломат і відповіді на запитання, чому попри заклики США, Німеччини, Польщі та країн Балтії, і зрозуміло України та Грузії, Франція все-таки поставить перший корабель Росії. «Відмова від поставки «Містраля» в сьогоднішній ситуації французької економіки — це величезна катастрофа. Санкції, які провадить країна проти когось, не повинні бути для неї дорожчими, аніж для того, проти кого вони запроваджуються», -зазначив він.

Катерина ГЛУЩЕНКО, Донецький національний університет :

- Чемна і чесна розмова з Аленом Ремі дала відповіді студентам Літньої школи на непрості питання щодо сучасних франко-українських відносин. Бесіда почалася з короткого аналізу минулих і сучасних культурних зв’язків наших країн. Хотілося би, щоб економічна співпраця, про яку пан посол теж сказав немало, була такою ж інтенсивною і тісною.

Тетяна ДЯЧЕНКО, Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара:

- Мені запам’ятались слова пана Ремі про те, що французи зараз дивляться на Україну зовсім іншими очами, ніж наприклад, навіть ще вісім місяців тому. Тобто, це говорить про те, що Україна виходить на зовсім інший рівень – європейський.

Влада СОЛОВЙОВА, Київський політехнічний інститут:

-У цій складній ситуації в Україні зустріч з послом Франції стала для студентів, безперечно, важливим моментом.  Тепер більшість питань, які хвилювали кожного протягом тривалих проблем на сході нашої держави знайшли своє відображення у цій зустрічі. Вражена та задоволена, що отримала відповіді на власні запитання».

Про зустріч учасників Літньої школи журналістики з послом Франції в Україні Аленом Ремі читайте в наступних номерах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати