Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Дніпропетровщину везуть полонених російських диверсантів

За минулі вихідні на блок-пости, розташовані на кордонах області, було доставлено одинадцять осіб
23 квітня, 11:33

У Дніпропетровську обласна влада виплачує обіцяні винагороди за упіймання російських диверсантів. Лише за вихідні на блок-пости, розташовані на кордонах Дніпропетровської області було доставлено одинадцять осіб. Усі вони є громадянами Російської Федерації, а двоє із затриманих виявилися жителями Москви й Московської області. Дніпропетровська ОДА вже виплатила 80 тисяч доларів за озброєних бойовиків. Про винагороду за їх упіймання було оголошено наприкінці минулого тижня. За кожного диверсанта дніпропетровська влада пообіцяла 10 тисяч доларів США. Влада пояснює, що це не бюджетні кошти — гроші дають місцеві бізнесмени.  Як повідомили в дніпропетровському Штабі національного захисту, з одинадцяти затриманих шестеро були доставлені з Донецької області, чотирьох привезли з  Луганської, й одного — з Харківської. Під час затримання людей не били — ніхто з них не мав тілесних ушкоджень, усі вони були в наручниках або зі зв’язаними скотчем руками.

Диверсантів, доставлених на блокпости, потім передали співробітникам правоохоронних органів. Уже підтверджена диверсійна діяльність восьми з них, тому після затримання його учасникам були виплачені обіцяні гроші. Щодо трьох спійманих людей ще триває перевірка, і якщо будуть докази, то по 10 тисяч доларів виплатять і за них.

Цікаво, що під час перевірки даних про затриманих правоохоронці викрили  одну спробу шахрайства. Під виглядом «диверсанта» люди намагалися здати за гроші громадянина Росії, який не має відношення до сепаратистів. Слід нагадати, що керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації напередодні Пасхи виступило з досить незвичайною ініціативою. Воно пообіцяло винагороду за здачу зброї, упіймання диверсантів і за звільнення захоплених сепаратистами адміністративних будівель. Зокрема, за кожний повернутий автомат виплачується винагорода 1000 доларів США, кулемет — 1500 доларів, гранатомет — 2000 доларів. За переданого «зеленого чоловічка» — винагорода 10 000 доларів США. За кожну звільнену будівлю, передану місцевій владі та під охорону спецроти з батальйону «Дніпро» — винагорода 200 000 доларів США. Місцями прийому затриманих диверсантів були названі придорожні блок-пости, встановлені на кордонах Дніпропетровської області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати