Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підтримка для 704 сімей

Переселенці, які живуть на Дніпропетровщині, отримали від ООН понад 3,5 мільйона гривень
26 листопада, 11:24
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Фінансова підтримка переміщеним особам надана відповідно до угоди, підписаної Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців і департаментом соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА. Як повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА, до списків для надання допомоги було включено 1627 осіб із 704 сімей. Це люди з обмеженими можливостями або серйозними захворюваннями, батьки-одинаки, матері з неповнолітніми дітьми-інвалідами, багатодітні сім’ї з трьома і більше дітьми й інші малозабезпечені категорії громадян. Одноразові виплати на сім’ю склали 3—7,5 тисячі гривень.

Домовленість про надання допомоги була досягнута в кінці жовтня на зустрічі губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського з регіональним представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові й Україні Олдріхом Андрісеком. Передбачалося виділення на потреби біженців суми, еквівалентної двом мільйонам доларів США. Ці кошти мають бути направлені на виплати допомоги малозабезпеченим переселенцям, пенсіонерам із зони АТО й іншим соціально незахищеним категоріям громадян, які вимушено покинули свої домівки. Крім того, кошти ООН підуть на ремонт житла, де зимуватимуть переселенці. Їм обіцяли виділити теплий одяг, взуття, ковдри та посуд.

Влада області має намір провести інвентаризацію наявного житла з тим, щоб виявити його резерви на випадок, якщо в зимові холоди потік переселенців із Донбасу збільшиться. За словами радника глави облдержадміністрації Бориса Трейгермана, переселенців поки не розміщують у спортзалах чи палацах культури. Це робитимуть лише в екстрених випадках. Разом із тим, внутрішні джерела допомоги майже вичерпані. Самі переселенці, зауважують в ОДА, не хочуть переїжджати в інший кінець країни через те, що їм ближче повертатися додому і легко контролювати майно, яке там залишилося. Та все ж керівництво області піднімає на центральному рівні питання про те, щоб Дніпропетровщина стала свого роду транзитною зоною, а переселенців приймали й інші регіони. За даними радника губернатора, зараз на території Дніпропетровської області проживає близько 50 тисяч переселенців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати