Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоб об’єднувати розумних людей

Учора Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День» представив свою діяльність у Сумах
05 червня, 10:11

На запрошення взяти участь у презентації охоче відгукнулися місцеві журналісти, представники громадськості, освітяни, творча інтелігенція. Переважно саме вони і є нашою читацькою аудиторією. Гості заходу ділилися своїми враженнями, відзначаючи, що феномен газети полягає в унікальній її здатності акумулювати в собі потужний інтелектуальний заряд, здатний притягувати і не відпускати. Зокрема, начальник Сумського міського управління освіти і науки Антоніна Данильченко відзначила важливу виховну місію газети, яка тримає високу професійну планку. Важко переоцінити значимість започаткованих редакцією проектів на зразок «Україна Incognita», з багатогранністю її безцінних історичних матеріалів, неупередженим поглядом на історичні події, або щорічний фотоконкурс, який, по суті, є чітким «зрізом» суспільного життя у всіх його аспектах. Або літні школи журналістики, що відшліфовують, формують професійні навички та етику і культуру молодого покоління медійників, відзначили учасники заходу. Прикметною особливістю усіх цих проектів є спрямованість на якнайширшу аудиторію, на інтерактивний процес спілкування з читачем і залучення його не просто до конструктивного діалогу, а й до спільної творчості та реальної співпраці, якщо хочете — до співжиття у певному сенсі цього слова.

Не дивно, що симпатики видання, серед яких і бізнесмени, і пенсіонери, і студенти, сьогодні згуртовуються навколо ідеї про громадську підтримку ініціатив газети «День». Реалізує цю ідею благодійний фонд, очолюваний письменником, журналістом, громадським діячем Миколою Гриценком. Микола Семенович розповів, що на рахунку фонду вже чимало корисних справ, як-от, благодійна акція «Розумний Великодній кошик», у рамках якої десятки шкіл у різних регіонах України отримали у подарунок набори книжок із серії «Бібліотека газети «День», зокрема, «Силу м’якого знака», «Бронебійну публіцистику», «Екстракти». Акцію підтримала низка фірм. Микола Семенович упевнений, що коло благодійників та меценатів буде розширюватися.

Що ж стосується Сумщини, то тут газеті «День» ще належить знайти свого масового читача. І це неодмінно станеться. Сумчани поповнять «гурт розумних, думаючих людей», як охарактеризував Микола Гриценко прихильників газети.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати