Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Щоби всі читали!»

Перші відгуки читачів: На цих книгах можна виховувати національних патріотів. І не тільки школярів. А й людей цілком дорослих. Передовсім, напевно, політиків, які не знають своє історії
12 вересня, 16:17
Міський голова Львова Андрій Садовий купує "Підривну літературу"

Львів знову нагадує вулик – у місті стартував ХХ Форум видавців. І у Палаці мистецтв, і у подвір’ї просто неба, і на проспекті Свободи – книжки, книжки, книжки.

Газета День» уже водинадцяте бере участь у львівському святі книжки, кожного року представляючи нове видання із серії своєї Бібліотеки. І цей рік не виняток – у секції 436 львів’янам та гостям міста «День» пропонує публіцистику Бориса Грінченка, Тараса Шевченка (його щоденник і листування), Андрея Шептицького, Дмитра Донцова, Симона Петлюри, Михайла Грушевського, Степана Бандери, Віктора Петрова,  Єжи Ґедройця, Михайла Хейфеца, Андрія Сахарова, Ліни Костенко, Юрія Шевельова та  Валерія Марченка, Джеймса Мейса... під назвою «Підривна література».

«Давно передплачую «День». І з видавничим проектом газети теж знайомий чи не від першої книги. Маю близьких друзів, в родині яких є студенти, то купую книги «Дня» й для них, передаю, читають. Завжди з нетерпінням чекаю на нове видання. Ми з друзями обговорили кожну книгу «Дня». Це - особливе коло співрозмовників», - перший покупець «Підривної літератури» Василь Іванович Чорненький.

Вихід цього видання – власне, це комплект з 15 невеличких книжок, за задумом і виконанням цей проект є продовженням минулорічної «Бронебійної публіцистики», добре пам’ятної для читачів «Дня» і не лише для них, – стане, сподіваємося, новим інтелектуальним кроком у процесі внутрішнього, духовного звільнення українців від рабських традицій приниження – приниження себе, своєї історії, власного народу. І хоч як це парадоксально – інших народів також.

Від самого ранку біля стенду «Дня» гамірно. Цікаво спостерігати, як дехто підходить до працівників редакції як до старих знайомих. «Доброго дня, – вітається Марія Мулява. – Минулого року передплатила батькові у вас, на стенді, «День». Якби ви знали, який він щасливий! Він є вашим фанатом і нас, двох дочок, виховує у тому руслі. До речі, я купую вашу «Бронебійну публіцистику». Тепер для себе, бо ту, що купила торік, відправила братові в Америку».

А от 85-річний Теофіль Григорович Федик купує « і «Бронебійну публіцистику», і «Підривну літературу» для себе. А як прочитає, каже, віддасть у Стебниківський Музей визвольних змагань, «щоби всі читали». І загалом вважає, що такі захалявні книжечки мають бути у кожній школі. Розповідає, що придбав всі книжки, котрі видала газета «День».

– Це єдина, на мою думку, газета, на матеріалах якої можна виховувати національних патріотів. І не тільки школярів. А й людей цілком дорослих. Передовсім, напевно, політиків, які не знають своє історії.

Головний редактор тижневика «RIA плюс» з Тернополя Ірина Погоріла купує «Підривну літературу» «одному панові, котрий добре знається на сучасній українській літературі, отож для нього буде великою приємністю, що у цій серії зібрані саме такі автори і з великим смаком». Розповідає, що має у власній книгозбірні кілька книжок з «Бібліотеки «Дня», отож, як з’явилася нова серія, не могла оминути її увагою».

Відвідав Форум видавців міський голова Львова Андрій Садовий, котрого журналіст «Дня» запросила завітати на стенд, щоби похвалитися новою серією «Підривна література». Тільки-но глянув і відразу ж придбав.

- Андрію Івановичу, отак відразу й купуєте?

- Ви у газеті «День» дуже добре міркуєте, перед тим, як видати ту чи іншу книжку. Це дуже велика праця, і я вам дякую за це. Тому я навіть і не сумнівався, коли побачив ваше нове видання. Низький вам уклін.

- Я би хотіла, щоби вашу газету читала вся Україна – від сходу до заходу, – говорить юрист Марія Музика (на фото зліва), яка придбала «Підривну літературу».

Майже всі, з ким встигла поспілкуватися журналіст «Дня» говорили, що з великим нетерпінням чекають на зустріч з головним редактором «Дня» Ларисою Івшишою та презентацію нової збірки «Підривна література», яка, нагадаємо, відбудеться 13 вересня о 14.00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких.

Замовити книжки нової серії можна в нашому інтернет-магазині, або у книгарнях Вашого міста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати