Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Без реклами

В Єлизаветівці на Дніпропетровщині сільським головою обрали автора знаменитого бігборда «Переписала хату на кота» Максима Голосного
04 листопада, 11:37
МАКСИМ ГОЛОСНИЙ

Мешканці села Єлизаветівка Петриківського району підтримали його на місцевих виборах, подавши за кандидатуру молодого голови близько 44 відсотків голосів. На нинішні вибори М.Голосний ішов самовисуванцем. Величезну популярність в Україні йому приніс плакат, який він розмістив на одному з придорожніх бігбордів під час виборчої кампанії до ВР 2012 року. На плакаті було намальовано бабусю і кота, а також був напис «Дізналася, що онук голосував за «регіони» — переписала хату на кота». Дотепний плакат за вказівкою влади, незабаром зняли, але в інтернеті з’явилися світлини, які стали відомими далеко за межами України. Посаду сільського голови Єлизаветівки Максим Голосний, архітектор за фахом, посідає вже вдруге. Вперше його обрали 2010 року, але протримався він на цій посаді  лишень десять місяців. За словами Максима, його тоді прибрали з посади нібито за вказівкою голови облдержадміністрації Олександра Вілкула за те, що він виступив проти так званої медичної реформи. Тоді ж проти М.Голосного було відкрито декілька кримінальних справ. 23 лютого 2014-го на нього було вчинено замах із застосуванням вогнепальної зброї — невідомі стріляли у вікно.

Як розповів для «Дня» Максим Голосний, виборча кампанія в Єлизаветівці була напруженою. Головним своїм суперником він вважає секретаря сільради, яка після його відставки виконувала обов’язки сільського голови і була кандидатом від районної організації «БПП». «Свою роботу на посту сільського голови Єлизаветівки я збираюся розпочати з інвентаризації і аудиту», — сказав Максим Голосний. «За великим рахунком ще 2010 року я поставив питання про децентралізацію, — говорить Максим. — Єлизаветівка — єдине недотаційне село в Петриківському районі». До речі, нинішню виборчу кампанію М.Голосний провів узагалі без реклами. «Я вважаю, що в такій обстановці, коли в країні економічна криза і йде війна в зоні АТО, витрачати гроші на рекламу неприпустимо», — говорить новоспечений сільський голова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати