Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День осінній» відкриє серію зустрічей

Команда газети представить книжкові новинки членам «клубу» нашого видання
07 жовтня, 19:20
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Сьогодні в історичному дворику на Андріївському узвозі — місці вже традиційних зустрічей меценатів і шанувальників «Дня» — уперше відбудеться «День осінній». Акція зініційована благодійним фондом сприяння ініціативам газети «День», який уже три роки поспіль проводив «День» весняний».

Президент фонду Микола Гриценко пояснює: «Фонд сприяння ініціативам газети «День» виник з ініціативи друзів «Дня». Ми ось уже три роки сприяємо, щоб проекти редакції здобули якомога більший розголос і поширення в Україні. Для цього започатковуємо і «День осінній». Основою і особливістю заходу буде невимушене спілкування з авторами і упорядниками безпрецедентного цьогорічного книжкового «вибуху» від «Дня» — видань «Повернення в Царгород», «Котел», або Справа без терміну давності», «Я — свідок. Записки з окупованого Луганська», «Катастрофа і Труімф. Історії українських Героїв».

«Саме потреба обговорення цих книг стала поштовхом для проведення «Дня осіннього», — продовжує Микола Семенович. — Ми хочемо належним чином пошанувати авторів і упорядників цих видань, звернути увагу громадськості на ці унікальні книги, запрошуємо на акцію багатьох журналістів. Новинки «Дня» знаходять своїх читачів, тираж «Котла» взагалі вже завершується... А про «Повернення в Царгород» професор з Ужгорода Сергій Федака дуже влучно написав у «Дні»: «...книжка дуже і дуже на часі. Їй, крім усього іншого, очевидно, судитиметься стати ще й фактором новітнього українського державотворення». Тому ми і спонукатимемо ще більший загал читати ці книги, обговорювати і поширювати. Акція почне серію зустрічей, читацьких конференцій, які проходитимуть по всій країні». Участь у заході візьмуть автор ідеї всіх книг Бібліотеки «Дня» головний редактор газети Лариса Івшина, упорядники і автори — Ігор Сюндюков, Іван Капсамун, Валентин Торба, Марія Семенченко. Запрошені — люди, які підтримують проекти газети — і фінансово, і морально. «Як і під час «Дня весняного», це також формат дружнього і невимушеного спілкування. Це зустріч друзів, авторів, шанувальників «Дня», — нагадує Микола Гриценко.

«День осінній» матиме ще одну важливу мету — гості заходу зможуть долучитися до благодійної акції «Книги для бібліотек cходу». «Ми не лише підтримуємо ініціативи газети. Фонд також ініціює власні проекти, пов’язані з «Днем», — розповідає президент благодійного фонду. — Ми започаткували акцію «День» для сходу» і в її рамках уже не вперше проводимо такі книжкові продажі, після яких книги спрямовуємо для бібліотек Донецької, Луганської областей. Раніше ми вже зробили багато передплат на «День» для шкіл Луганської, Донецької, Одеської областей. Тож спрямовуємо в тамтешні бібліотеки і школи й історичні видання «Дня»».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати