Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День» приїхав! Хапайте дітей, вони повинні це побачити!»

Харків’яни поділилися своїми враженнями від найкращих фотографій країни
05 лютого, 20:45
Фото Артема СЛІПАЧУКА, "День"

Тиждень тому в харківській галереї сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» (вул. Площа Свободи, 4) було відкрито Фотовиставку «День-2015». За цей час її відвідало понад три з половиною тисячі харків'ян, які зізнаються, що давно чекали на цю інтелектуально-художню експозицію. За словами харків’ян, роботи «Дня» дають неймовірно вражаючий фотоекстракт, що змушує дивитися на події в країні іншими очима.

«Фотовиставка від газети «День» дає змогу підвищити рівень обізнаності й сприйняття, — говорить науковець ХНУ ім. Каразіна Лариса Копилова. — Поєднання різних тематик на виставці - від зображення складних військових подій до теплих дитячих портретів, це той широкий спектр, що зараз поєднується не лише у галереї, а й у житті нашої країни. Я вважаю, такі заходи потрібно проводити у кожному місті України, тому що це дає змогу переосмислити та зрозуміти, що відбувається тут і зараз. Сподіваюсь, що небайдужі люди з регіонів розуміють важливість проекту і запрошуватимуть «День» по всій країні!»

«Перше, що я зауважила, - це ажіотаж біля входу перед відкриттям виставки, і не дарма, тому що реалістичні фото впливають на тебе настільки, що відразу розумієш - це стосується кожного! На фото – наше реальне життя без прикрас. І це дійсно близьке моєму серцю, бо я з Маріуполя, наша сім'я бачила все те, що на світлинах,  на власні очі. Ця страшна трагедія змусила моїх батьків жити… по обидва боки фронту. Але оптимізм, героїзм і впевненість героїв на фото  доводять – ми впораємось! Попри те, що ми, українці, мусимо знати, що відбувається на фронті, світлини від «Дня» вразили мене і тому, що на них багато оптимізму, впевненості у завтрашньому дні, радості та віри. Це дозволило відчути більш широкий спектр емоцій, а не постійно перебувати в напруженні…» — розповіла студентка психологічного факультету ХНУ ім. Каразіна Анастасія Кузьменко.

«Сказати, що я була шалено вражена фотовиставкою - нічого не сказати. Я відразу телефонувала усім знайомим і родичам, адже всі мусять там бути, бачити і реагувати! Мені особисто моментами хотілось і сміятись, і плакати, — ділиться враженнями педагог-психолог Вікторія Шагун. — Я була приємно здивована, що у нас є такі талановиті люди, талановиті фотографи, яких оцінили навіть закордоном. Я голосувала за фото «Доброволець», ніколи не забуду ці добрі очі у героя світлини. Проекти «Дня» потрібно проводити передовсім у таких містах, як Харків, бо тут півміста затурканих людей проживає… Виставка вчить і просвітлює. Показує якісно нову країну, точніше – її проекцію. Я так надихнулась цією подією, що зателефонувала одразу усім знайомим, які працюють у школах: «День приїхав! Хапайте дітей, вони повинні це побачити!»

Нагадаємо, Фотовиставка «День-2015» триватиме у Харкові до 12 лютого у «ЄрміловЦентрі», вхід вільний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати