Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дніпропетровська влада переходить на електронні підписи

01 жовтня, 11:27

На Дніпропетровщині назавжди позбавляються паперової бюрократії. Близько 2,5 тисячі урядовців обласної та районних адміністрацій, а також комунальних підприємств переходять на електронно-цифрові підписи і печатки. Першими електронні ключі отримали всі працівники Управління інформаційних технологій і електронного управління ОДА. «Електронне управління — не майбутнє, а сьогодення. Перше управління вже отримало електронні ключі. Найближчим часом це зроблять всі обласні урядовці, за ними — працівники районних адміністрацій», — підкреслив Валентин Резніченко. Він зазначив, що передусім електронний підпис оформлять ті, хто займається документообігом, проведенням тендерів і надає адміністративні послуги. Такий підхід дозволить значно скоротити час обробки документів і прискорить багато управлінських процесів.

«Кожен департамент самостійно визначатиметься з кількістю працівників, які отримають електронний підпис. Проте наше управління перейшло на таку інновацію всім складом», — розповіла начальник Управління інформаційних технологій і електронного управління ОДА Тетяна Шаповалова.

Електронні ключі не лише прискорять роботу управлінців, а й стануть ще одним кроком у напрямі до прозорих держзакупівель. Тепер із системою ProZorro службовці зможуть працювати безпосередньо за допомогою електронних ключів.

Дніпропетровщина розпочала активний перехід на систему електронного управління ще влітку. У голови облдержадміністрації з’явився радник з цих питань. Зараз в області запроваджено 35 видів електронних послуг. Людям полегшили життя в оформленні субсидій, закордонних паспортів, видачі довідок про доходи, відсутність судимості тощо. В цілому планується, що до кінця року в регіоні через Інтернет надаватиметься до 150 адміністративних послуг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати