Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Грузія та Україна — друзі назавжди»

У Херсоні збиратимуть гроші на лікування бійця Руслана Роберта
06 травня, 12:26

Шостого травня в приміщенні Херсонського музичного училища відбудеться українсько-грузинський благодійний захід «Грузія і Україна — друзі назавжди!». Концерт проведуть із ініціативи грузинського культурно-освітнього центру «Іверія» (Одеса), грузинської недільної школи в Одесі «Ана-Бана» та Чорноморського жіночого клубу при підтримці Консульства Грузії у м. Одесі, голови Херсонського грузинського національно-культурного об’єднання «Ілорі» Еліко Маркелія та за підтримки місцевих творчих колективів. Мета заходу — зібрати кошти на лікування бійця АТО з Херсона Руслана Роберта, який у боях на Донбасі втратив ногу і зараз гостро потребує коштів для лікування іншої ноги.

«Кожен учасник війни, кожен, хто пережив війну в тилу чи на окупованій території, кожен, хто боровся і бореться за незалежність нашої Батьківщини, потребує нашої постійної підтримки та піклування. Любов, дружба, повага, щира підтримка, гордість за свою націю, патріотизм, шанування віковічних традицій — цього нас навчила мама, і все це стало надійним підгрунтям багатолітньої справжньої щирої дружби грузинів і українців. Нас поєднує багато історій допомоги у важкі періоди. У нас немає жодної історії зради. Ми, українці та грузини, були, є й будемо друзями назавжди, — зазначає одна з організаторів благодійного концерту Еліко Маркелія. — Тому ми завжди стараємось допомагати українським військовим у непростий для країни час. Цього разу треба допомогти хлопцю, який відстоював нашу незалежність на сході. Вирішили сконцентруватися спочатку на ньому, бо великих коштів навряд чи зберемо. Далі збираємо інформацію по ще двох поранених і будемо думати, як допомогти й їм».

У рамках заходу відбудеться також благодійна фотовиставка «Грузія, яку люблять українці!». На роботах буде представлено природу Грузії, її віковічні святині, унікальну сучасну архітектуру тощо. Кожен із відвідувачів фотовиставки зможе придбати собі будь-яку світлину за ту ціну, яку вважатиме обгрунтованою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати