Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсонський реанімобіль повернувся з АТО

Авто не витримало серйозних навантажень. Медики просять допомоги у придбанні нового
04 березня, 17:19

Нещодавно «День» писав про те, що колектив програми «Хоробрі серця» каналу «1+1» подарував Херсонщині реанімобіль в пам’ять про загиблого під Іловайськом бійця батальйону «Херсон» лікаря Владислава Ковальова. Авто передали на баланс обласного КП «Оберіг», яке очолила вдова Владислава Ковальова Вікторія Вагнер.

Після попередньої підготовки персоналу і реанімобіля херсонська команда у складі лікаря-хірурга, медбрата та двох водіїв-охоронців (бойових товаришів Владислава Ковальова) відправилась на Донеччину для порятунку поранених. За пару тижнів херсонці доправили у лікарні Дніпропетровська, Харкова і Артемівська орієнтовно 25 людей, 5 із яких – важко поранені. Їх у прямому сенсі довелось витягати з «гарячих» точок з-під Дебальцеве, Попасної та інших населених пунктів, обстріляних бойовиками. Також медики брали участь в обміні полоненими. На жаль, після інтенсивних навантажень, високих швидкостей через постійні обстріли і розбиті дороги, реанімобіль довелось повернути додому на ремонт. Проблема ускладнилась тим, що авто – американського складання, і запчастини на нього знайти дуже важко. З Росії – неможливо, зі США – дуже довго. Відтак, команда херсонських медиків просить небайдужих людей допомогти відремонтувати їхній «Ford» або ж зібрати кошти на інший реанімобіль українського або європейського стандарту, аби знову повернутися на Донбас для порятунку солдатів.

«Медична апаратура не постраждала, тому ми б хотіли, аби ця машина ще прислужилася нам на Херсонщині. Але там, на війні, вона може підвести у відповідальний момент, тому ми хочемо її відремонтувати, а для наших медиків знайти інший варіант, – розповіла «Дню» Вікторія Вагнер. – Це може бути наше авто або з Європи, адже для використання спецтехніки в зоні АТО не потрібно багато платити за розмитнення, тобто це полегшує процедуру провезення через кордон. Ми сподіваємось на допомогу людей під час збору коштів, адже на фронті є велика потреба в такій техніці. Коли наші хлопці повертались у Херсон, головний лікар Артемівської лікарні дякував їм, сказав, що це «чудова команда» і він чекає їх назад. В той час в Артемівську дійсно було «гаряче», і я рада, що мої колеги добре себе проявили і повернулись живі, здорові. Вони – високі професіонали, готові вирушити на Донбас знову. Я надіюсь, що вони ще допоможуть нашим бійцям».

Для охочих допомогти у придбанні нового реанімобіля наводимо реквізити для перерахування.

Банк отримувача ХОУ АТ «Ощадбанк»

МФО 352457

Комунальне некомерційне соціальне підприємство «Оберіг» Херсонської обласної ради

Код в ЄДРПОУ 39545708

п/р 26008300579966

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати