Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новомосковськ три місяці без голови

Жителі міста звертаються по допомогу до губернатора Дніпропетровщини
24 лютого, 11:53
ФОТО RIAN.COM.UA

Городяни вважають, що Валентинові Резніченку необхідно особисто приїхати, щоб поспілкуватися з народом і на місці зрозуміти, що відбувається у місті. Тиждень тому в Новомосковській міськраді був зареєстрований черговий лист активістів із вимогою про негайне скликання сесії, на порядку денному якої має стояти питання про підведення підсумків виборів міського голови Новомосковська та визнання повноважень обраного на цю посаду Віктора Литвищенка. Останній до цього часу не може обіймати посаду.

Відразу після виборів конкуренти В.Литвищенка подали до суду, намагаючись опротестувати результати. Тим часом депутати обрали секретаря та керівництво міської ради. Тепер у Новомосковську не можуть зібрати «інаугураційну» сесію, хоча після виборів народні обранці збиралися чотири рази, у тому числі на виїзну сесію в стінах одного з підприємств. На думку активістів, депутати міськради, де більшість належить представникам «Опозиційного блоку» та його спільникам, продовжують дестабілізувати соціально-політичну обстановку в місті. У зв’язку із цим активісти вважають, що саме губернатор повинен сказати своє авторитетне слово.

Місяць тому активісти Новомосковська на знак протесту вже намагалися перекрити автомобільну трасу Дніпропетровськ-Донецьк. За ініціативою голови  Дніпропетровської облради Гліба Пригунова була скликана погоджувальна рада. Проте, як стверджують активісти, сторони не досягли компромісу.

Обраний, але не приведений до присяги міський голова Новомосковська Віктор Литвищенко вважає, що така ситуація склалася через недосконалість виборчого законодавства. На його думку, в міськраді засідають «прийшлі люди», половина яких живе в селах або працює за межами міста. Сам В.Литвищенко неодноразово обирався на посаду міського голови Новомосковська, проте в період правління В.Януковича був усунений із посади. Він стверджує, що причиною переслідувань з боку режиму стала його відмова вступати в Партію регіонів. Минулого року В.Литвищенко балотувався на пост міського голови як самовисуванець. Тим часом, конфлікт у міських верхах вийшов далеко за межі Новомосковська. Так, у Верховній Раді був зареєстрований проект закону про проведення позачергових виборів міського голови Новомосковська. Позачергові вибори пропонують призначити на 29 травня 2016 року. Ініціаторами законопроекту виступили 16 народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати