Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перший «Маршрут №1» у новому році – вже в продажу! Читайте, аналізуйте, діліться враженнями :)

Сьогодні в кіосках преси та на сайті «Дня» читачі вже можуть купити «Маршрут №1», який цього разу присвячений важливій темі «Чигирин»
30 січня, 18:33

За доброю традицією кожен новий випуск глянцевого додатку «Дня» «Маршрут №1» напередодні того, як потрапити в продаж — обговорюється в редакції газети. Цього разу ми трохи порушили це «правило». Сьогодні в кіосках преси та на сайті «Дня» читачі вже можуть купити «Маршрут №1», який цього разу присвячений важливій темі «Чигирин». І сьогодні ж — з ним познайомилася креативна команда «Дня». Тож — ділимося враженнями одночасно.

Свіжий номер «Маршруту» про Черкащину, а найбільше — Чигирин, місто, яке є точкою перетину багатьох «ліній» українського державотворення захоплює від обкладинки до останньої сторінки. Всім — наповненням, формою подачі, глибиною текстів та стилістикою. Власне, прочитавши його, кожен українець зрозуміє, чому бодай раз в житті повинен відвідати Чигирин. Принаймні, нам би цього хотілося :)

«Чигирин — місто з багатющою історією, яку ми ще сповна не засвоїли, — говорить редактор випуску Інна ПАВЛЮК. — А мали б. В історії земель, на яких відбувалися грандіозні події, сховані «ключі» розуміння ситуації, що нині склалася в Україні. Журналісти «Дня» мають прекрасний фотобанк. І, відкриємо таємницю, в цьому номері глянцю ми використали чимало якісних фото з Трипілля, Черкас, Чигирина… Активно долучилися до роботи черкаські автори. Приємно, що сьогодні багато людей усвідомлюють, що таке Чигирин для українців. І не лише українців. Директор Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Василь Полтавець нам в інтерв’ю розповів, що відомий дипломат, поляк Ян Томбінський особисто допомагає заповіднику. Так, він зізнається, що для них особистість Богдана Хмельницького дуже спірна, але закликає: «Давайте залишимо історичні дебати – історикам. А Чигирин сьогодення треба популяризувати»

Наша команда відразу ж відзначила оригінальну інфографіку, присвячену Чигирину. А ще — враження про цей регіон від про письменників Віктора Суворова, Василя Шкляра, фізика Володимира Лизогуба, художника Данила Нарбута…

А от редактор відділу «Суспільство» газети «День» Марія СЕМЕНЧЕНКО вподобала цей випуск глянцю за те, що в ньому, окрім концентрату  важливої інформації про культуру, історію, побут Черкащини, ми розповіли про сучасні хай-тек новинки від місцевих прогресивних винахідників. «Дуже оригінально використали в обкладинці фрагмент графіки Сергія Якутовича. З одного боку обкладинка трохи в темних кольорах, але саме це сьогодні доречно — вона автентична, — сказала Марія.

«Майстер Якутович на нашій обкладинці поруч з художницею «Дня» Анною Гаврилюк. Оригінально, хоча Анна й хвилювалася, — говорить  головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА. —  Дякуємо пану Сергію за люб’язний дозвіл використати його роботи. Я особливо ціную його творчість, й переконана, що він особливо точно відповідає темі «реконструкції шляхетності». Так як він бачить українську історію, як він її відтворює – це рідкісне та цінне явище. Свій «Маршрут №1» ми присвятили вже багатьом містам. Були Суми, Миколаїв, Одеса, Львів, чарівна Волинь і ось тепер — Чигирин. Ми поєднали географію з історією і дали цьому новий вимір існування».

«Цей випуск для мене асоціюється зі словом «натхнення». Це те, що дає сили не покидати справу на півдорозі. А ще — це симбіоз історії в сучасних формах, — зауважила редактор відділу «Економіка» «Дня» Алла ДУБРОВИК. — Думаю, що саме такого формату «упаковки» для пропагування історії Україні й не вистачає. Правильної подачі тих смислів, якими треба наповнити українське суспільством. І чим «День» всі ці роки займається. А глянцю це вдалося. Тут доступні, лаконічні, цікаві й модерні форми поєднано з глибиною змісту».

Редактор відділу «Кореспондентської мережі» газети «День» Ольга ХАРЧЕНКО: «Я переконана, що цей випуск глянцю особливо справить враження на черкащан. Культурні пам’ятки, історичні місця, новинки з світу хай-тек та навіть секрети місцевої кухні, що вони сприймають буденно, – тут подано дуже глибоко, яскраво та цікаво. Загалом, він складає враження цілісного медійного продукту: від обкладинки до останньої сторінки – все логічно і природно подано».

«Перший «Маршрут №1» в цьому році вражає сучасним дизайном та якісним наповненням водночас. Це вже свій окремий стиль нашого глянцю, — говорить редактор відділу «Медіа» «Дня» Вадим ЛУБЧАК. — Чимало корисної інформації, зокрема розворот «Аперитив» для туриста»… Гортаєш й з подивом дізнається про місця, де ти ще не встиг побувати. Попри все, подорожі, а зокрема подорожі рідною Україною, — розвивають, інтелектуально та емоційно збагачують. Дивишся на фотографіях на цю красу, читаєш тексти й пишаєшся таким чарівним регіоном. Розумієш, що за цю землю треба боротися до кінця»

Окремо креативна команда відзначила рекламне наповнення. Наші партнери вже оцінили, що в глянцю вони не просто «в лоб» піарять свої послуги та продукцію, а витончено про них розповідають. «Номер вийшов дуже вдалий та гармонійний в плані поєднання основного контенту з рекламними текстами, — говорить спеціаліст рекламної агенції «Дня» Анна ХАБАРОВА. — Наші рекламні партнери якраз і вітають співпрацю з «Маршрутом №1», бо тут — це гармонійно, природно, вишукано»

Відсьогодні запитуйте «Маршрут№1. Чигирин» у кіосках преси або замовляйте на сайті «Дня». До речі, глянець також можна придбати в Черкаському художньому музеї, де нині тривають останні дні експонування нашої фотовиставки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати