Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Потрібен чотиристоронній меморандум»

Смолинський торфобрикетний завод на Чернігівщині — на межі зупинки
05 лютого, 11:45

З дня на день Смолинська дільниця з видобутку торфу ДП «Чернігівторф» може припинити випуск торфобрикету. На заводі відсутні паливно-мастильні матеріали, більшість техніки зламана, підвіз сировини не можливий у зв’язку з несправністю залізничної колії. Через погано налагоджений маркетинг та умови зберігання 64 тонни брикету виявилися непридатним для збуту.

Всю сировину, видобуту Смолинською дільницею, керівництво ДП «Чернігівторф» (нагадаємо, про проблеми на підприємстві «День» писав у № 13 від 28 січня 2016 року) продає приватній фірмі-інвестору ТОВ «Терма-Груп». Та у свою чергу продає видобуту заводчанами продукцію їм самим, але вже за завищеними цінами. Так заробляють на рівному місці. До того ж увесь вироблений на заводі брикет так само автоматично опиняється у власності ТОВ «Терма-Груп». ДП «Чернігівторф» продає фірмі-інвестору торфобрикет по 845 гривень за тонну, а фірма вже накручує далі. На завищену ціну за торфобрикет звертають увагу і члени робочої групи при Чернігівській обласній раді. Так, за словами заступника голови Чернігівської районної ради Володимира Поліщука, Ірванцівський завод, підпорядкований тому ж «Чернігівторфу», продає брикет соціальним закладам по 960 гривень за тонну. «Мене дивує позиція заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Леоніда Сахневича, який пропонував на обласній колегії районним відділам освіти купувати торфобрикет по півтори тисячі гривень за тонну», — каже районний чиновник.

Один із ініціаторів створення робочої групи, депутат облради Дмитро Блауш переконаний, що ситуацію можна вирішити виключно шляхом підписання чотиристороннього меморандуму.

«Наша робоча група наполягає на підписанні чотирьохсторонного меморандуму між ДП «Чернігівторф», трудовим колективом Смолинського торфобрикетного заводу, Смолинською сільською радою та Чернігівською обласною радою, — каже депутат. — Безумовно, колегіальний орган виступить головним гарантом виконання умов меморандуму».

Заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур пообіцяв найближчим часом посприяти заводчанам і пообіцяв, що наступне засідання робочої групи відбудеться на території заводу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати