Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Школа на Буковині, де захворіли 50 людей, досі не працює

08 жовтня, 11:28

У Чернівецькій області триває розслідування причин масового отруєння учнів та персоналу школи у селі Давидівка. Внаслідок госторого отруєння невідомого генезу на лікарняних ліжках там опинилося 43 учні та 7 дорослих.

«Їх усіх наразі виписано, стан усіх постраждалих задовільний, — розповідає заступник головного лікаря Сторожинецької районної лікарні Микола Дідух. — Крім тих, хто поступив до лікарні впродовж 25—27 вересня, інших потерпілих не було. Хоча під час тотальних подвірних обходів на селі виявили ще шістьох учнів цієї ж школи з певними розладами стану здоров’я, їх клініка зовсім не збігалася із симптомами, які були у всіх постраждалих». Після виписування з лікарні діти та дорослі, які зазнали отруєння, знаходяться під наглядом сімейних лікарів. Для більшого контролю за станом їхнього здоров’я, їм провели УЗД-дослідження органів черевної порожнини, проводять біохімічний аналіз крові та інші обстеження. Жодних відхилень від норми поки не виявлено. Тим часом триває з’ясування причини отруєння. За висновком столичних спеціалістів, отруєння відбулося інгаляційним шляхом. Чим саме, досліджують токсикологи обласного бюро судмедекспертизи та фахівці Інституту екогігієни та токсикології імені Л. І. Медведя. Як пошкоджуючий фактор вони вже виключили ртуть, цианіди, формальдегід, пестициди, фосфор-органічні речовини, важкі метали та опрацьовують інші версії, зокрема отруєння ацетиленом. Додаткові обстеження проводять у школі, яка досі зачинена.

«Навчальний процес буде відновлено лише після низки досліджень, які підтвердять, що майже півтисячі учнів нічого не загрожує», — коментує заступник головного санітарного лікаря Чернівецької області В’ячеслав Чернявський. Фахівці досліджують повітря, воду школи та землю довкола неї. Для цього приміщення школи попередньо два дні розігрівали, включивши опалення, щоб у повітря виділилося все, що могли увібрати стіни та меблі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати