Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Столична влада забула обіцянку?

Активісти вимагають завершити реконструкцію київського велотрека, а не перетворювати його на чергове будівництво
12 лютого, 11:50
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Пам’ятка, розташована у центрі міста, на вулиці Богдана Хмельницького, 58А, уже постраждала від забудови: коли впритул до неї зводились дві багатоповерхівки, частину полотна зруйнували. Нині мерія планує передати земельну ділянку, яка, власне, є велотреком, під підземний паркінг на 40 місць. Будівельна техніка вже працює.

Велоспільнота і громадські діячі підготували звернення до мера Києва Віталія Кличка, а вчора прийшли під стіни Київради із вимогою виконати передвиборчу обіцянку — завершити реставрацію велотреку, на що у бюджеті на 2016 рік виділено 35 мільйонів гривень, і створити тут обіцяний центр велоспорту. 

У різкій зміні політики влади активісти бачать прямий інтерес забудовника. Як зазначають активісти ГО «Київський велотрек», на території пам’ятки вже почали будувати підземний автопаркінг. З’ясувалося, що замовником є КП «Житлоінвестбуд-УКБ», а рішення щодо будівництва паркінгу лобіює його очільник В’ячеслав Непоп, який одночасно є депутатом Київради. Наразі головна вимога активістів — зупинити розпочате будівництво підземного паркінгу і провести якісну реставрацію полотна із використанням сучасних технологій — тобто, довести велотрек до ладу.

Віталій Кличко запевняє, що паркінг потрібен для інфраструктури території та ніяк не вплине на долю велотреку, реконструкцію якого планується завершити до травня. Але часто за таким поспіхом ховаються будівельно-земельні махінації. Активістка Ірина Карманова оприлюднила інформацію, що проект будівництва другої черги на вулиці Богдана Хмельницького, 58А днями обговорювався на конференції Національного союзу архітекторів України. Певно, недарма.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати