Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українка – фіналістка Чемпіонату світу з шахів

Вирішальний турнір — сьогодні
02 квітня, 12:04
ФОТО УНІАН

Другою фіналісткою стала росіянка Наталя Погоніна. Обом суперницям за право грати у фіналі довелося боротися на тай-брейку. Марія Музичук стала півфіналісткою, здолавши рейтинг-фаворита турніру Гампі Конеру з Індії, повідомляє www.sportonline.ua. У фіналі Марія обіграла іншу представницю Індії — Гаріку Дронавалі, узявши гору на тай-брейку (2,5:1,5) і вийшла до фіналу з підсумковим рахунком 3,5:2,5. Підсумковий рахунок зустрічі Погоніної з шведкою Пією Крамлінг — 2,5:1,5.

Сестра Марії Музичук Ганна вибула з боротьби в чвертьфіналі, поступившись Крамлінг — 2,5:3,5.

Фінальна зустріч почнеться 2 квітня. У фіналі грають чотири партії з класичним контролем часу. У разі нічийного рахунку (2:2) переможця визначає тай-брейк — дві партії з контролем 25 хвилин + 10 секунд на хід. Якщо рахунок залишається рівним, то гратимуть ще дві партії з контролем 10 хвилин + 10 секунд. Якщо й вони не виявлять переможця, то проводяться ще дві бліц-партії (5 хвилин + 3 секунди). Якщо і тоді рахунок залишиться рівним, то гратимуть «Армагеддон» (5 хвилин у білих, 4 — у чорних, з додаванням трьох секунд на кожен хід, починаючи з 61-го ходу, нічия — на користь чорних).

Чемпіонат світу серед жінок проходить за нокаут-системою — на вибування. Турнір завершиться 7 квітня. Призовий фонд турніру становить 540 тисяч доларів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати