Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За півроку – 11 тисяч посилок на схід

Волонтерські групи передали 1900 тонн вантажів військовим і переселенцям від початку проекту «Гуманітарна пошта України»
19 грудня, 12:43

Ініціатива з’явилась у липні цього року, в її рамках волонтери безкоштовно отримують і пересилають гуманітарні вантажі в усіх відділеннях «Нової Пошти» в Україні. До ініціативи долучено 230 груп активістів, які вже відправили 11 тисяч посилок, переважно в зону АТО та у звільнені міста сходу. «Намагалися порахувати скільки це, вийшло шість повністю завантажених авіалайнерів «Мрія», — каже генеральний директор і співзасновник компанії «Нова Пошта» В’ячеслав Клімов.

Щодня волонтери переправляють по країні величезні обсяги речей. Представник Благодійного фонду «Кожен може» Арсеній Фінберг розповів, що минулого тижня активісти відправили на схід 20-тонну вантажівку з допомогою. Багато одягу «Гуманітарна пошта» звозить до Києва — там речі розподіляють між переселенцями з Донбасу. Залишки відправляють в інші міста країни, де є вимушені мігранти.

«Більшість міст, навіть Дебальцеве, можуть отримувати посилки через «Гуманітарну пошту», — зауважує координатор волонтерського проекту «Повернись живим» Віталій Дейнега. — У Піски чи Донецький аеропорт допомогу доправляють волонтери чи самі бійці. Так, 95-а аеромобільна бригада базується в Слов’янську. Бійці отримували вантажі в цьому місті й на БТРах везли їх у Піски. «Гуманітарна пошта» не замінює повністю машин волонтерів, але набагато спрощує нашу діяльність».

Проект із гуманітарною поштою продовжиться наступного року й навіть після завершення конфлікту на сході. В’ячеслав Клімов запевнив: «Трансформуємо нашу мілітаризовану пошту в звичайний гуманітарний проект, будемо безкоштовно доставляти вантажі для благодійних фондів, дитбудинків тощо».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати