Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Золота» Ольга Харлан

Українська фехтувальниця здобула третю перемогу в сезоні. Вадим Гутцайт — про психологію успіху
31 березня, 10:36
ФОТО З САЙТА SPORT-XL.ORG

Українська фехтувальниця Ольга Харлан у Сеулі (Південна Корея) перемогла в етапі Гран-прі на шаблях. Наша спортсменка впевнено здолала у чвертьфіналі угорку Аніту Мартон (15:5). Далі найбільш складним виявився бій у півфіналі, де вона зустрічалася з принциповим опонентом з Росії Софією Великою. В цьому протистоянні Харлан виявилася сильнішою лише на чотири уколи — 15:11. У фіналі ж українка практично без проблема перемогла американку Ібтіхай Мухаммад (15:9).

Як повідомляє Національна федерації фехтування України, для Ольги це «золото» — третє у поточному фехтувальному сезоні. Після Чемпіонату Світу 2014 року у Казані, де Харлан підтвердила звання найсильнішої шаблістки планети, вона взяла участь у п’ятьох етапах кубка світу, три з яких виграла (Нью-Йорк у грудні 2014, Афіни у січні 2015 і Сеул у березні 2015), на одному завоювала бронзу (Гент у лютому 2015) і один раз фінішувала на 9 місці (Орлеан, листопад 2014).

Українка Галина Пундик посіла підсумкове 13-е місце.

У чоловіків найсильнішим виявився Ніколас Лімбах (Німеччина), який переміг у фіналі француза Ніколя Руссе з рахунком 15:8. Натомість найкращий результат з українських спортсменів показав Андрій Ягодка, зайнявши 15-е підсумкове місце.

«Патріотизм Ольги — чималий і це не може не тішити. На жаль, деякі спортсмени її рівня шукають можливості виступати за інші країни. Оля заявила, що принципово гратиме за Україну. Вона хоче вигравати лише за Україну і разом з Україною, — зауважив «Дню» віце-президент Національної федерації фехтування України Вадим ГУТЦАЙТ. — Оля — максималіст, тому намагається перемогти в усіх змаганнях, в яких бере участь. Це правильно, адже через таку поведінку суперники її бояться, вона навіть думки не дає їм про те, що хтось інший може перемогти. Коли я з 2004 по 2012 рік тренував Харлан, ми практикували такий метод: сприймати етапи кубка світу як важливе тренування перед вирішальними стартами — чемпіонатом світу та Європи. Поки що все вона робить правильно. Відшліфовує техніку і тактику. І на вирішальних змаганнях, я переконаний, покаже всю свою спортивну харизму. Психологічно та фізично Ольга на сьогодні найсильніша у світі. Головне цей запал зберегти на всю дистанцію сезону».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати