Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Державним структурам заборонять користуватися послугами російських банків

25 липня, 10:59
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Відповідна пропозиція міститься на сайті парламенту в проекті постанови № 4350а «Про деякі заходи забезпечення національної безпеки України у фінансовій сфері». Автори проекту рекомендують уряду, апарату Ради і органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо припинення використання послуг органами державної влади, підприємствами, установами і організаціями державної форми власності банків серед учасників (акціонерів) яких є громадяни і/або юридичні особ Росії. Водночас пропонується відновити використання держструктурами послуг тих банків, акціонерами яких є виключно громадяни України.

В пояснювальній записці до документу сказано, що її прийняття «усуне можливість впливу російського політичного керівництва на фінансову безпеку України шляхом різних диверсійних та інших дій із фінансовими активами державних органів, підприємств, установ, організацій через філіалів російських банків, розташованих на території України». Ця постанова набирає чинності з моменту її прийняття. Після цього Кабмін у 20-денний термін має привести свої нормативно-правові акти у відповідність з нею.

Як відомо, в Україні працюють дочірні фінансові установи російських банків, а також функціонують представництва ряду російських банків. Проте вони не здійснюють операційної діяльності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати