Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Брюсселі розпочалися тристоронні газові переговори

Юрій Продан сподівається домовитися з Росією, але не за рахунок інтересів України
30 жовтня, 11:11
ФОТО REUTERS

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан сподівається досягти домовленостей у рамках майбутніх тристоронніх переговорів за участю міністра енергетики Росії і комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Еттінгера з питання врегулювання постачань газу.

«Ми хочемо укласти дуже відповідальний, дуже конкретний документ із чіткими зобов’язаннями сторін та із захистом інтересів України», — сказав український міністр кореспондентові агенції «Інтерфакс-Україна» в Брюсселі перед початком перемовин.

Нагадаємо, Україна, Росія і ЄС ведуть переговори про нормалізацію постачання газу з травня цього року. Україна оскаржує питання ціни на газ, а Росія вимагає погашення боргу за газ, спожитий у листопаді—грудні 2013 року і березні — червні 2014 року.

З 16 червня цього року Росія припинила постачання газу до України.

У ході декількох останніх раундів сторони в цілому погоджували так званий зимовий пакет, що передбачає постачання газу до України в найближчі 6 місяців. Проте, наразі неузгодженими залишаються питання юридичного закріплення ціни на газ за цей період, а також питання оплати газу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати