Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Американський прорив «Племені»

Днями відбулася подія, яку можна назвати історичною: вперше в новітній історії України наш фільм вийшов у американський прокат
19 червня, 23:18

Днями відбулася подія, яку можна назвати історичною: вперше в новітній історії України наш фільм вийшов у американський прокат

Після сенсації в Каннах минулого року й низки перемог на фестивалях по всьому світу, повнометражний дебют киянина Мирослава Слабошпицького «Плем’я» вийшов на найбільш насичений та вимогливий ринок — американський. Прокат почався з Нью-Йорка, у двох знакових місцях: кінотеатрі «Фільм Форум» і в Музеї сучасного мистецтва — МоМА. У МоМА «Плем’я» демонстрували в рамках спеціальної серії показів для спільноти глухих. Після сеансу Мирослав Слабошпицький та провідна акторка Яна Новикова відповіли на запитання аудиторії, при цьому вся розмова перекладалася мовою глухих.

Початок прокату підштовхнув інтерес кінопреси. У рейтингу журналу Indiewire, що складається за підсумками опитування кінокритиків, «Плем’я» посіло 9 місце з 102 балами. The Film Stage за інновативністю кіномови порівняв картину Слабошпицького з «Хрещеним батьком» Френсіса Форда Копполи. Авторитетне кіновидання Vanity Fair рекомендувало обов’язково подивитися «Плем’я» цього літа, а Rolling Stone назвав найбільш захоплюючим фільмом 2015: «Надзвичайно красиво ... не схоже ні на що, що ви коли-небудь бачили». AnOther Magazine включили «Плем’я» до списку головних революційних стрічок за всю історію кіно.

У Нью-Йорку прокат «Племені» триватиме 2 тижні, а загалом фільм побачать глядачі у 28 найбільших американських містах і столицях штатів по всій країні, від Східного до Західного узбережжя.
 

Довідка «Дня»: «Плем’я» — повнометражний дебют Мирослава Слабошпицького. Всі ролі виконують глухі непрофесійні актори. Всі персонажі користуються виключно мовою жестів, немає ні усного мовлення, ні субтитрів. Фільм став найуспішнішим в історії України: отримав три призи в Каннах (зокрема Гран-прі «Тижня критики»), став «Європейським відкриттям» Європейської кіноакадемії як кращий дебют, завоював призи МКФ в Лондоні, Лос-Анджелесі, Денвері, Мілані — всього понад 40 нагород. У прокат «Плем’я» вийшло в більш ніж 40 країнах світу, включаючи США, Велику Британію, Канаду, Японію, Південну Корею, Францію, Німеччину та Австралію.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати