Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День Хрещення Русі відмітять у Древньому Києві

23 липня, 14:49

26-27 липня у Древньому Києві в «Парку Київська Русь» відбудеться святкування Хрещення Русі. Прадавні події, пов’язані із прийняттям християнської віри, будуть відтворені в театралізованих постановках.

Перед гостями оживуть сцени з історії Русі: подорож Ольги до Константинополя, вибір князем Володимиром віри та взяття Херсонесу, одруження князя із сестрою візантійського імператора Анною, зверження язичницьких ідолів та інші.

Гості перенесуться крізь віки й кілометри із Київської Русі до Візантії, із ХХІ століття у Х.

Видовищними будуть лицарські бої, перегони на колісницях, турнір кінних лучників та змагання кінних лицарів.

Окрім того, на відвідувачів чекає безліч розваг: майстер-класи з народних ремесел, із володіння середньовічною зброєю, веселі стародавні ігри, запальні слов’янські хороводи та захоплюючий танцювальний флешмоб.

А насамкінець усі присутні матимуть змогу взяти участь в унікальному масовому дійстві – створенні «живої» цифри 988 як дати і символу хрещення Русі. Таким чином кожен відчує себе причетним до святкування історичної події.

У вечірній програмі – вогняне шоу та святковий феєрверк.

Святкування Хрещення Русі у Древньому Києві дасть змогу доторкнутись до витоків історії нашого народу, краще зрозуміти вибір наших предків, а також зарядитись енергією Древнього Києва, відчути у собі його дух.

Дістатись до Древнього Києва у «Парку Київська Русь» можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

Деталі на сайті: www.parkkyivrus.com

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати