Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Денис Матвієнко і Ко готують балетну новинку

22 червня у Львові відбудеться прем’єра Stabat Mater
26 травня, 16:06
ФОТО НАДАНЕ ПРОДЮСЕРСЬКИМ ЦЕНТРОМ «СОФІТ»

Прем’єрну виставу разом із відомим балетом словенського хореографа Radio and Juliet побачать у п’яти містах України: у Львові, Києві, Одесі, Дніпропетровську та Харкові.

У столиці одноактні балети Stabat Mater і Radio and Juliet 24 червня пройдуть на сцені Палацу «Україна». Усі головні чоловічі партії виконає зірка світового балету — Денис Матвієнко. Разом із ним на сцену вийде трупа проекту THE GREAT GATSBY.

Дві різні постановки  об’єднує унікальне хореографічне підкреслення Едварда Клюга.

Нагадаємо, балет Radio and Juliet вже відомий киянам, кожен показ збирає в залі шанувальників групи Radiohead, любителів сучасної хореографії та поціновувачів класичного балету. На відміну від класичних адаптацій трагедії «Ромео і Джульєта», Едвард Клюг зображає занурення до емоційного світу, створеного Шекспіром і переданого завдяки сучасній пластиці і «саундтреку» RADIOHEAD.

До створення балету хореографа Е.Клюга надихнула кантата Джованні Перголезі Stabat Mater («Мати скорботна стояла»).  Це історія  самопожертви і схиляння, розповідь  про страждання Матері, яка бачить муки Сина. Головними героями є: Вона (жінка — мати, Богиня, Муза) і Він...

Stabat Mater є найвідомішим твором композитора Джованні Батиста Перголезі.  Цей католицький гімн — один із найбільш натхненних творів композитора. Stabat Mater найбільш часто видаваний твір у XVIII сторіччі, його аранжуванням займалося багато композиторів, у тому числі й легендарний Бах. Текст Stabat Mater складається з двох частин і належить перу Якопе да Тоді. Перша частина розповідає про страждання Діви Марії під час розп’яття Ісуса Христа; друга — це благання грішника про дарування йому раю після смерті... Але в балеті Е.Клюга  немає  буквального відбиття віршів Тоді. Цей текст лише тло для його власного незвичайно яскравого хореографічного полотна.

Гастрольне турне Д. Матвієнка і його балетної компанії триватиме 26 червня в Одесі, 28 червня  в Дніпропетровську та 30 червня в Харкові.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати