Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iзраїль – Чернігову. Палітри Землі Обітованої»

Під такою назвою в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Григорія Галагана відкрився міжнародний виставковий проект
07 жовтня, 10:30
«ГОДИННИКАР» ВІКТОРА БРИНДАЧА / ІЛЮСТРАЦІЯ З САЙТА ISRAGEO.COM

Він створений за участі Об’єднання професійних художників Ізраїлю,Чернігівського музею ім. Г.  Галагана, Українсько-Ізраїльського центру освіти, науки і культури та Чернігівського благодійного єврейського фонду «Хасде Естер». Про це повідомляє Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

На виставці представлено 30 творів мистецтва, виконаних у техніках олії, темпери, акрилу, оригінальної графіки. Це пейзажі, краєвиди, що відображають історичні місця та пам’ятки Єрусалиму. Проект відбувся завдяки художникам Віктору Бриндачу, Анатолію Баратинському, Борису Гейману, Рут Гроссман, Ганні Зарницькій, Йосипу Капеляну, Борису Котляру та багатьом іншим. Саме їх творами, подарованими музею, започаткована колекція сучасного образотворчого мистецтва Ізраїлю у Чернігівському художньому музеї ім. Григорія Галагана. До речі, в Ізраїлі живопис В. Бріндача можна побачити  в Єрусалимському музеї природи, а цикл «Букви єврейського алфавіту» (22 роботи) — в Канцелярії прем’єр-міністра Ізраїлю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати