Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Класичний релакс

7 березня у Жовтневому палаці відбудеться концерт «Подарунок коханій»
25 лютого, 15:57
СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР ПІД ОРУДОЮ НАТАЛІЇ ПОНОМАРЧУК ЗАПРОСИТЬ ПУБЛІКУ НА КОНЦЕРТ ПОПУЛЯРНОЇ КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Музика — єдина безгрішна чуттєва насолода, стверджував англійський поет епохи Відродження Семюел Джонсон. У цьому переконає Симфонічний оркестр під орудою Наталії Пономарчук та солістки — скрипальки Богдани Півненко, які запросять публіку на концерт популярної класичної музики.

У програмі «Подарунок коханій» пролунають твори світових композиторів: Ф. Зуппе, Ж. Бізе, Й. Штрауса, К. Сен-Санса, П. Сарасате, А. Дворжака, Й. Брамса, П. Чайковського, Ф. Лоу, А. П’яццоли, А. Маркеса, Л. Веббера, Л. Бернстайна, Дж. Гершвіна та А. Хачатуряна.

— Репертуар програми зібраний із найкращих зразків класичної популярної святкової музики. Ці композиції не вимагають інтелектуальної напруженості. Така вічна музика гарно сприймається і слухається в будь-які часи. Ми пропонуємо якісний святковий концерт у певній атмосфері релаксу, щоби публіка розважилася та отримала задоволення, — каже Наталія Пономарчук.

Виконавці обіцяють багато сюрпризів та приємних несподіванок. Слухачі знайдуть їх у віртуозній грі Богдани Півненко. Особливий дарунок від скрипальки — «Мелодія» Мирослава Скорика. Це один із найперших творів, створений композитором, і його сприймають у світових концертних залах як музичний знак України. Композитор Валентин Сильвестров переконаний, що Б. Півненко виконує «Мелодію» благородно, з делікатним пафосом, огортаючи її класичною оболонкою.

Українську класику Богдана вважає генетично близькою нам музикою. «Мені здається, що люди на сході й півдні України зараз відкривають для себе нашу культуру, вона допомагає усвідомити, хто ми є», — ділиться своїми спостереженнями скрипалька. Вона переконана: не буває поганої музики, може бути погане виконання... Проте її виконання завжди на високому рівні. Недарма в музичному світі Півненко називають «українським Паганіні у спідниці».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати