Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подорож до себе

У Києві розпочалися зйомки першого спільного українсько-італійського фільму
11 лютого, 16:19
ТИХО, ЙДЕ ЗЙОМКА!

Днями Оптовий ринок столиці перетворився на... кордон з Угорщиною. Саме зі сцени перетину кордону й розпочалися зйомки комедії «Ізі», над якою працюють команди України та Італії.

Цей фільм — спільний проект компаній «Фрешпродакшн» (Київ, Україна), «Бартлебі Філм» (Рим, Італія) та «Пілгрім Філм» (Трієст, Італія). Ізі — ім’я головного героя, якого грає італійський актор Нікола Ночелла. За задумом авторів, Ізі — у минулому успішний гонщик «Формули-3», який набрав вагу та більше не може займатися улюбленою справою. Ізі у відчаї, проводить дні у своєму будинку на березі моря, доки його брат не знаходить для нього цікаву роботу. І ось, «гонщик» везе з Італії у високогірне карпатське село труну з тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина.

— Це одна з кращих ролей, яку мені пропонували, — зізнається  Н. Ночелла. — Я не класичний герой для кінематографа, як бачите,  трохи повненький. Роль цікава тим, що мій персонаж подорожує і зустрічає багатьох людей. Вони допомагають йому відкритися, зрозуміти, хто він насправді, і прийняти себе таким, як він є. Думаю, кожна людина у цьому житті рано чи пізно здійснює таку подорож вглиб себе.

Два тижні тому актор приїхав в Україну для зйомок. Незважаючи на мовні бар’єри, працювати тут, за його словами, дуже легко та приємно.

— В Україні та у Києві я почуваюся прекрасно, — стверджує Н.Ночелла. — Я бачу гостинне місто та чудових людей. Навіть коли у мене траплялися мовні бар’єри, а перекладача не було поруч, усі люди намагалися допомогти. Знімальна група та увесь персонал дарують нам особливе тепло, і я розумію, що ми не змогли б зняти цей фільм у жодній іншій країні.

«УКРАЇНИ У СЦЕНАРІЇ НЕ БУЛО»

Співпраця між українською та італійською командами розпочалася ще 2010-го. Зі слів співпродюсера фільму від української сторони Юлії Чернавської, тоді вони з італійцями працювали в одній європейській програмі над власними проектами. Під час роботи випадково потрапили до однієї секції, дізналися про ідею колег і зацікавилися нею.


ГОЛОВНОГО ГЕРОЯ СТРІЧКИ «ІЗІ» ГРАЄ ІТАЛІЙСЬКИЙ АКТОР НІКОЛА НОЧЕЛЛА

— Із самого початку у сценарії не було України, — розповідає Ю. Чернавська, — події мали відбуватися в іншій країні. Але ми запросили режисера Андреа Маньяні до нас у гості. Після відвідин він вирішив перенести дію свого фільму на територію нашої країни. Головна ідея картини «Ізі» — ніколи не можна здаватися! Життя — це рух. І для того, щоб жити, щодня треба йти до чогось нового.

ПОГОДА — НЕ ПЕРЕШКОДА

Перший знімальний день випав на період суттєвого погіршення погодних умов. У Києві через пориви вітру оголосили штормове попередження, тому й зйомки трохи затрималися. Однак, за словами співпродюсера з італійської сторони Джанапаоло Смиралья, природні умови у жодному разі не завадять роботі

— Для нас найбільшою проблемою стало раптове потепління минулого тижня, — розповідає продюсер. — Ми хотіли показати Україну як сніжну країну. Коли ми планувати зйомку, сніг у вас був. Ми дуже на нього розраховували, але раптово усе розтануло. Тому зараз ми трохи розчаровані.

АКТОРИ

Зйомки плануються у кількох локаціях. Розпочати вирішили з Києва, оскільки саме тут передбачена зав’язка подій. Але вже найближчим часом знімальна група переїде до Карпат, а згодом робота продовжиться в Італії. В Україні збираються відзняти майже 70% усього матеріалу.

Щодо акторів — більшість із них також українці. Серед найбільш відомих — Остап Ступка. Цікаво, що на роль у картині його особисто запросив режисер Андреа  Маньяні:

— Найбільше вражає погляд Остапа Ступки  — розповідає А.Маньяні. — Цей дивакуватий погляд, який він вміє робити, мене дуже зачепив. Я вирішив, що він ідеально підходить на запропоновану роль».

У фільмі Остап Ступка перевтілиться у католицького священика, який намагається змінити свій спосіб життя. Це роль другого плану, але сам актор нею захоплений

— Моя роль невелика, але вона буде дуже зворушливою, — запевняє О.Ступка. — У нас вже були спільні репетиції з Нікола Ночелла, ми вирішували, як втілюватимемо наші сцени перед камерою.

Усю команду чекає довга та напружена робота, а глядачі зможуть побачити фільм на екранах через рік.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати