Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пошуки і експерименти

27 і 28 травня у Києві триває «КМАТОБ-fest»-2015
28 травня, 09:33
«ВИДІННЯ РОЗИ» — ЦЕ ІСТОРІЯ ПРО НЕВИЛІКОВНО ХВОРУ ДІВЧИНУ РОЗУ (ОЛЕНА ДОЛГИХ), МАТИ ЯКОЇ (АНАСТАСІЯ ХАРЧЕНКО) ЩОДНЯ СТАВИТЬ СТАРУ ПЛАТІВКУ, БО ЦЕ ЄДИНИЙ ЗАСІБ, ЩО ЗАСПОКОЮЄ ДОНЬКУ / ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Цьогорічний фестиваль хореографічного мистецтва відбудеться на сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва. За словами художнього керівника фестивалю, знаного танцівника «Київ модерн-балету» і молодого хореографа Олексія Буська, глядачі побачать чотири вистави, головна тема яких проблеми людства у сучасному світі.

Відкриє фест «Видіння Рози» на музику Олександра Родіна (постановник і виконавець ролі Крадія Олексій Бусько). Це історія дівчинки Рози (Олена Долгіх), яка через невиліковну хворобу є заручницею власного тіла, але її Матір (Анастасія Харченко) самовіддано присвячує життя дочці...

Про місто, де є кохання і байдужість, дружба і дивацтво, де егоїзм призводить до самотності «розкаже» балет «Мегаполіс» у постановці Анатолія Сачівко і колектив Apache Crew. Танцівники продемонструють різні сучасні стилі хореографії (хіп-хоп, ха-ус), а музичним супроводом є альбом відомого британського діджея Bonobo.

У другий день фестивалю представлять виставу «Священна весна» на музику Ігоря Стравінського в авторському прочитанні хореографа Кристини Шишкарьової. Прем’єра відбулася в Дніпропетровському оперному театрі, а кияни побачать її вперше. Виконавці — артисти творчої лабораторії сучасного танцю Тotem Dance Group та актор театру «Дах» Максим Демський. Це балет проти релігійного фанатизму. В основі сюжету історія вигаданого племені, до якого приходить чужинець і насаджує придумані ним вірування...

Продовжить фестивальну естафету популярний колектив «Київ модерн-балету», артисти представлять останню прем’єру «Довгий різдвяний обід» — балет на музику Антоніо Вівальді за мотивами однойменної п’єси Торнтона Вайлдера поставив відомий балетмейстер Раду Поклітару. Сюжет оповідає про 90 років із життя родини Байярдів, що проносяться у вигляді різдвяних обідів... А завершиться «КМАТОБ-fest» концертом-дивертисментом сучасної хореографії від учасників фестивалю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати