Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Найважливіші події на планеті – на відстані простягнутої руки»

Від Фотовиставки «Дня» до Sony World Photography Awards: роботи Владислава Мусієнка потрапили до шорт-листа престижного Міжнародного фотоконкурсу
27 лютого, 13:01
МАЙДАН. 18 ЛЮТОГО 2014 / ФОТО ВЛАДИСЛАВА МУСІЄНКА

У Sony World Photography Awards український фотограф представлений у номінації Сurrent affairs (англ. «поточні події»). «Цього року хотів податися одразу на кілька конкурсів, але десь пройшов дедлайн, десь щось не вийшло, а тут все вдало співпало, — розповідає Владислав Мусієнко. — Хоча коли надсилав роботи, особливо ні на що не розраховував».

Sony World Photography Awards — один із найбільш масштабних фотоконкурсів у світі. Цього року організатори отримали більше 170 тисяч знімків від фотографів із 170 країн світу. Призовий фонд конкурсу — 30 тисяч доларів, а також фотообладнання. До участі приймають серії фотографій, зроблених 2014 року. Владислав надіслав десять — всі про Майдан, а точніше — про його останні найбільш драматичні дні. «Зйомка з Майдану — мабуть, найвдаліша з моїх минулорічних робіт, — розповідає фотограф. — З допомогою цих знімків мені хотілося донести до світу правду про сильних, мужніх, сміливих людей, які брали участь в українській революції, розповісти, як вони допомагали один одному. Я прагнув відтворити образ людини Майдану».

Впродовж свого професійного життя Владислав Мусієнко працював у багатьох виданнях. Сьогодні він репортер фотослужби агентства УНІАН. Своїм визнанням на міжнародній арені Владислав також завдячує «Дню», адже з 2008 року він не пропустив жодного фотоконкурсу нашої газети. 2009-го — отримав Приз призів «Золотий День» за роботу «Сестри-жалібниці», а минулого року його фотографія «Весілля!!!» здобула спеціальну відзнаку від Посольства Держави Ізраїль в Україні. «Фотоконкурс «Дня» — найбільш престижний в Україні, — вважає Владислав Мусієнко. — Це чудова можливість показати власні роботи, перевірити свої сили та подивитися на творчі здобутки колег».

За словами митця, у зв’язку з останніми подіями в нашій країні у світі зріс інтерес до української фотографії загалом. «Минулого року Україна приготувала багато роботи фотографам, і не лише місцевим, — розповідає фотокор. — Найважливіші події на планеті відбувалися на відстані простягнутої руки — знімати можна було цілодобово. Як фотограф я сам собі заздрив, адже не треба було нікуди їхати — просто бери камеру і працюй. Як громадянин розумів трагізм ситуації, яка розгортається у нашій країні. Історія творилась перед нашими очима». Після Майдану Владиславу Мусієнку довелося попрацювати і в зоні справжніх бойових дій на сході країни. Як зізнається митець, робота фотокором є для нього водночас творчістю і стилем життя.

Переможців Sony World Photography Awards обиратимуть експерти зі Всесвітньої академії фотографії. Їхні імена стануть відомі 23 квітня. Бажаємо Владиславу успіхів!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати