Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Переможемо «зимові ночі»

25 жовтня у Скандинавських країнах відзначають Новий рік!
23 жовтня, 17:14

Інша назва цього свята — Зимові ночі, адже за давніх часів відзначали його декілька ночей поспіль. Це знаменувало перехід до «нічної» пори року, коли у всіх північних широтах сонце починає сідати за обрій дуже рано, природа вже не розпорошує свої життєві сили, і період підготовки до зими закінчується. Саме у цей час, за давніми традиціями, люди мають звернути свої думки і увагу на духовність і роздуми.

Свято Зимових ночей сформувалося ще у глибоку давнину і символізувало точку переходу до складного періоду життя, коли доля міст та громад залежала від самих людей. Саме у цей момент громада переходила на нові «зимові» правила, змінювалися обов’язки, і до головування общиною приходили сильні люди, що здатні протистояти зимовій стихії.

Як не дивно, але символом цього періоду й обрядів є  вогонь. Адже саме він піддає людину важким фізичним випробуванням і гартує дух...

На мій погляд, ця історія дуже красива, і символічна ілюстрація суворого випробування, через яке нині проходить наша країна... Варто лише напружити всі життєві сили, сильно захотіли — і ми переживемо «зимові ночі». А вогонь, який був випробуванням, стане теплом наших сердець.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати