Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Треба обмежити вплив російської пропаганди»

Держкіно України заборонило показ дев’яти російських фільмів та телесеріалів
18 вересня, 12:21
ФОТО З АРХІВУ ПИЛИПА ІЛЛЄНКА

У рамках розпочатої ще в липні обов’язкової перевірки всіх російських фільмів, які прагнуть отримати прокатну ліцензію в Україні, члени Експертної комісії з питань поширення і демонстрування фільмів при Держкіно України днями заборонили відразу дев’ять стрічок, які пропагують війну, фашизм, закликають до повалення територіальної цілісності й суверенітету України та несуть інші загрози національним інтересам нашої країни. Як повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно, у вівторок було скасовано реєстрацію таким фільмам російського виробництва: «Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко» (реж. А.Грачов, Росія, 2009 р., д/ф), «Второй убойный» (реж. С.Власов, Росія, 2013р.), «Зимний круиз» (реж. І.Нурісламов, Росія, 2012р.), «Честь самурая» (реж. Н.Якушева, Росія, 2012р.), «Разреши тебя поцеловать снова» (реж. Ю.Морозов, Росія, 2012р.), «Ментовские войны 7» (реж. С.Раєвський, Росія, 2013р.), «Отдельное поручение» (реж. Д.Аверін, Росія, 2012р.), «Ментовские войны-4» (реж. Е.Абросімов, Росія, 2013р.) та «Просто Джексон» (реж. Л.Пляскін, Росія, 2012р.). За висновками Експертної комісії, зазначені фільми визнано такими, що забороняються для телевізійного показу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України, а три з вищеназваних кінострічок отримали заборону і для кінотеатрального показу.

«Захист національного інформаційного простору є пріоритетом для української держави. Ми маємо обмежити вплив російської пропаганди на українського глядача, в той же час Держкіно України не збирається обмежувати показ в Україні російських фільмів, які не несуть загрози національним інтересам», — зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип ІЛЛЄНКО.

Нагадаємо, що наприкінці липня в Україні заборонили показ серіалу «Біла гвардія» та фільму «Піддубний», які були вироблені у Росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати