Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запорізький внесок у ланцюжок добрих справ

Василь Бушаров безкоштовно виготовляє та розповсюджує національні прапори
03 квітня, 17:25
РОЗПОВСЮДЖЕННЯ СИМВОЛІКИ РОЗПОЧАЛОСЬ З ПРОХАННЯ ВАСИЛЯ ВИВІШУВАТИ ЖОВТО-СИНІ ПРАПОРИ НА БАЛКОНАХ, БРАТИ ЇХ ІЗ СОБОЮ ТОЩО, ТОЖ ЖИТЕЛІ ЗАПОРІЖЖЯ ПОЧАЛИ НАДСИЛАТИ ЙОМУ СВІТЛИНИ ІЗ ЦИМИ ПРАПОРАМИ. ТАКИМ ЧИНОМ, ФАКТИЧНО СТИХІЙНО ОРГАНІЗУВАВСЯ ФОТОФЛЕШМОБ / ФОТО НАДАНО ВАСИЛЕМ БУШАРОВИМ

Житель Запоріжжя Василь Бушаров розпочав масово виготовляти та розповсюджувати жовто-сині прапори. Національна символіка є різною за розмірами та вже прикрашає вулиці міста.

Чоловік прагне патріотично перевтілити запорізькі вулиці та непримітні будинки. Після придбання необхідних тканин, всім городянам, які погодяться розвісити прапори на своїх балконах, Василь запропонував їх безкоштовно. За одну ніч наполегливої роботи вийшло 12 прапорів, які відразу ж знайшли своїх власників. І хоча вигадливий запоріжець не просив винагороди за виконану роботу, зацікавлені мешканці міста відразу ж почали пропонувати йому кошти. «Гроші зайвими не бувають — стверджує Василь, — втім, як і тканина, і нитки». За кожну копійку запорізький закрійник обіцяє відзвітуватися.

Усі перераховані на його рахунок кошти перетворюються на нові прапори, якими люди прикрашають мости, вулиці, будинки та виходять з ними на Майдан. Виявилося, що така продукція користується в Запоріжжі доволі широким попитом. «Немало людей сьогодні хочуть мати прапор, але не знають, де його взяти», — дивується Василь.

Василь каже, що не належить до жодної політичної партії. «У мене троє дітей. Два сини. Мені зовсім не хочеться, щоб вони служили в армії Росії. І не хочеться їм пояснювати, чому потрібно змінити Батьківщину. За національністю я — росіянин. Мій дід пройшов всю блокаду і вижив. А боровся він за свою землю. Ось і я вирішив за свою боротися, а не сидіти, склавши руки», — пояснює запорізький патріот.

Звичайні запоріжці, клієнти Василя Бушарова, оцінили його внесок у розвиток ідеї єдності України. Зокрема один із жителів міста виявився власником швейної майстерні та надав своє обладнання для виробництва прапорів. Тому тепер собівартість визначається лише ціною ниток і тканини. Лише за один тиждень роботи було зроблено і розповсюджено 225 прапорів.

До речі, зусиллями запорізького кравця вдалося знайти жовто-синій стяг довжиною 25 метрів, який було розгорнуто нещодавно на Майдані біля стін Запорізької ОДА. Також уздовж центрального проспекту міста з’явилися патріотичні сітілайти з написом «Запоріжжя — це Україна». Їхня поява — також результат злагодженої праці творця прапорів та його друзів.

Василь роздає жовто-сині вироби безкоштовно, проте сподівається на підтримку свідомих людей, адже ланцюжок добрих справ може обірватися через банальну нестачу коштів на виробництво.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати